Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Перші в історії. Прикарпатські спортсмени з вадами слуху стали чемпіонами світу з футболу

alt="Перші в історії. Прикарпатські спортсмени з вадами слуху стали чемпіонами світу з футболу"

 Сьогодні, 11 жовтня, в Івано-Франківську нагородили  чемпіонів світу з футболу серед спортсменів з вадами слуху.

Повідомляє Інформатор.

Нагадаємо, турнір відбувся 7 жовтня у столиці Малайзії в Куала-Лумпур,  українську збірну представляли троє спортсменів з Прикарпаття – Володимир Рій, Олег Гринюк та Дмитро Білоусов.  Збірна України у фіналі обіграла збірну Японії з рахунком 2:1.

Спортсменів прийшли привітати голова ОВА Світлана Онищук, заслужений тренер України, тренер з футболу Сергій Лагута та директор центру “Інваспорт” Іван Балагутрак.

За словами переможця дефлімпійських ігор Володимира Рія, участь у чемпіонаті брало 19 команд з різних континентів, а самі змагання проходили у важких кліматичних умовах. Найважче доводилось змагатись з командою з Ірану, яка не дуже дружно ставилась гри та учасників.

“Дякую ЗСУ за можливість займатися улюбленою справою якби не вони цієї перемоги не було би.  Наша перемога є прикладом того, що наша держава може перемагати за будь-яких умов, і вона дійсно є сильною нацією”, – додає Володимир Рій.

Олег Гринюк родом з Косівщини вперше на змаганнях такого рівня, ділиться своїми враженнями:

“Сильно переживав, чи виграємо чи ні, але коли бачив результат, зрадів.  Я радий, що зміг принести перше місце нашій країні і дальше продовжу працювати та підтримувати ЗСУ”. 

Тренер команди Сергій Лагута перебував в Івано-Франківську на час змагань, але душею і серцем перебував з командою. Каже, що ця перемога  далась нелегко. Тому що кожен спортсмен йшов до цього багато часу. Володимир йшов до цієї світової перемоги довгих 19 років, Білоусов – 14, а молодий Гринюк – 8 років. Це все не одразу, спочатку відновили футбол в Івано-Франківську в 2015 році, а вже в 2019 році франківський футбол став одним із найсильніших в Україні.

Тренер згадує, що кліматичні умови під час проведення ігор були складними, і всі сильно дивувались, як спортсмени витримували таке навантаження, як могли бігати при + 35 градусах. Олег Гринюк в останній грі з японцем втрачав свідомість, він дуже сильно хотів грати до кінця. Сергій Лагута додає, що сильно пишається нашими спортсменами.

“Кожен спортсмен пройшов складний шлях, адже ми всі знаємо, що чемпіонами не народжуються, ними стають завдяки багаторічній самовідданості, праці, тому ця перемога не була випадковою, вона була дуже важка і заслужена”, – підсумував Лагута. 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору