Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

Вважає себе винною перед рф і не проти обміну. Засуджена колаборантка з Калуша дала інтерв’ю

alt="Вважає себе винною перед рф і не проти обміну. Засуджена колаборантка з Калуша дала інтерв'ю"

На YouTube-каналі  блогера-мільйонника Володимира Золкіна вийшло інтерв’ю з колаборанткою з Калуша Вандою Покорною, яка виправдовувала російську агресію проти України.

Повідомляє Інформатор.

Жінка не розуміє, за що її судять та своєї вини не визнає. Вона сама стверджує, що як письменниця мала право висловлювати свою думку: “Я як письменниця писала про війну, але не виправдовувала її, більше того останні два місяці перед арештом я активно критикувала дії росії, обзивала росію фашистами”.

Ванда Кікавська, під таким псевдонімом калушанка виправдовувала росію, свої дії пояснює тим, що вона має “інтернаціональне” коріння, і її “інтернаціональні” погляди не співпадають з українськими. Вона певний час співпрацювала з росією, працювала копірайтеркою, писала художні тексти та розміщувала їх на російських сайтах.

Жінка каже, що коли почалась війна, вона критикувала росію, але потім росія стала ототожнювати її з п’ятою колоною. Бльше того, вона перекона, що її “замовили у ФСБ.

Калушанка також додала, що в неї було вузьке коло спілкування, школу  вона закінчила російську, батько належав до партійної еліти. Навчання в інституті, з її слів, практично все було російською мовою.

Жінка вважає, що її судять за те, що в неї були дві статті з критикою президента Володимира Зеленського, які вона опублікувала в соцмережах, а згодом видалила їх.  “Коли  СБУ  показали мені ці статті й запитали, чи я їх писала, я сказала: “Так, я”. Потім я їх видалила з просторів інтернету, їх там немає. Мене судять за злочин, якого немає в інтернеті”, – виправдовується Ванда.

У кінці розмови Ванда додала, що вважає себе винною перед рф і не проти, аби її обміняли до росії.

Суд визнав Ванду Покорну винною за ч. 3 ст. 436-2 КК України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України) та призначив покарання у виді позбавлення волі терміном на 5 років і 6 місяців.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору