Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Придивись: в Івано-Франківську відбувся пробіг для привернення проблеми торгівлі людьми

Придивись: в Івано-Франківську відбувся пробіг для привернення проблеми торгівлі людьми

Сьогодні, 18 жовтня, з нагоди  Європейського дня боротьби з торгівлею людьми на Вічевому Майдані відбулась акція “Придивись”.

Розповідає Інформатор з місця події.

Такі акції пройшли в 21 обласному центрі України. Мета – привернути увагу до проблеми торгівлі людьми, допомогти зрозуміти, як діяти в критичних ситуаціях, придивитись до солодких обіцянок  та навіяних ілюзій, які можуть призвести до ситуації торгівлі людьми.

Станом на сьогодні з січня по вересень 2023 року Міжнародною організацією з міграції (МОМ) в Україні зафіксовано, виявлено та надано допомогу 296-ти особам, які постраждали від торгівлі людьми. У часі війни різко зросли показники звернень людей на гарячу лінію організації переважно це були дзвінки від ВПО, які постраждали від трудової експлуатації.

“За цьогорічною статистикою найбільше людей постраждали від трудової експлуатації – 86%,  7 % постраждали від сексуального насильства. Найбільше страждають чоловіки це близько 50%, які були втягнуті в ситуацію трудової експлуатації, використовувались на будівництві, сільському господарстві “ – розповідає асистент Міжнародної організації з міграції Назарій Куземка.

Близько 50% мешканців Івано-Франківської області теж є в тій статистиці, яку озвучував Назарій. Це люди, які стикнулись з втратою роботи, доходу, погіршення фізичного та психологічного стану здоров’я та втрата житла. Нагромадження цих проблем призводить до вразливості та необдуманих рішень.

Цього року благодійна організація Карітас Івано-Франківськ допомогли 17 постраждалим від трудової експлуатації.

“В цьому році ми мали випадок продажу дітей. Продавали дитину. Це дуже ганебне явище. Ми маємо дуже багато випадків трудової експлуатації. Ми стараємося допомогти всім постраждалим”, – каже Директор Карітас Івано-Франківськ отець Володимир Чорній.

Придивись: в Івано-Франківську відбувся пробіг для привернення проблеми торгівлі людьми

Студенти Івано-Франківського коледжу фізичного виховання та спорту також приєднались до акції у вигляді пробігу. На одязі учасників буду наклейки із закликом звернути увагу на проблему.

Читайте також: У Франківську просто неба відкрили виставку, присвячену оборонцям Маріуполя 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору