Інформатор Івано-Франківськ

ГРОШІ

Менше 500 грн ніхто не дає: скільки готувати грошей на вінчання у франківських храмах?

Менше 500 грн ніхто не дає: скільки готувати грошей на вінчання у франківських храмах?

Війна не перепона коханню. Статистика каже, що за 6 місяців цього  року  у Франківську зареєстрували 1207 шлюбів, з них – 478 “за добу”. Добровільна пожертва чи сталий прайс – скільки потрібно заплатити за вінчання у франківських храмах?

Дізнавався Інформатор 

Ми відвідали кілька франківських храмів та вирішили розпитати ціни на вінчання.

Перший храм, куди ми завітали, Свято-Троїцький кафедральний собор на вулиці Грюнвальдській, 1. Тут є чіткий прайс і за обряд вінчання просять 2000 гривень. Також у храмі можуть додатково проконсультувати про ряд заходів, які потрібні для вінчанням.

Церква Святого Пророка Іллі знаходиться на вулиці Мулика, 36 а. Тут за вінчання добровільна пожертва, проте за інші обряди перед вінчанням потрібно особисто домовлятись з Отцем.

 

У катедрі, як і в церкві Святого Іллі, повінчають за добровільну суму. Також можуть надати пам’ятку “що потрібно зробити перед таїнством вінчання”.

Церква Різдва Пресвятої Богородиці знаходиться біля міського пологового будинку. Тут, як і вінших храмах УГКЦ, які ми відвідали, просять добровільну пожертву за вінчання. Суму ви визначаєте самостійно, залежить від ваших фінансових можливостей.

Також ми опитали франківців скільки вони платили за вінчання. Нам називали різні суми – від 500 грн, 1000 грн, 2500 грн.

“Хтось дає 200, 500 грн, а хтось 1000, але переважно менше 500 ніхто не дає. Даєте стільки, скільки маєте. Якщо не маєте змоги, ніхто вас не осудить із церкви точно не вижене”, – відповіла одна з опитаних.

До слова, якщо ви плануєте найближчим часом вінчання, то вам слід врахувати, що з 15 листопада починається піст і вінчань не проводять у жодному храмі.

Христина П’ятнюк

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору