Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

У Франківську хірурги із США та Канади, провели 32 пластичні операції

Хірурги із США та Канади провели 32 пластичні операції військовим, з важкими мінно-вибуховими пораненнями обличчя та шиї в Івано-Франківській обласній клінічній лікарні та поділилися знаннями з Українськими колегами.

Повідомляє Інформатор.

Це третя місія канадських та американських пластичних хірургів «Face the Future Ukraine» в Україну, у рамках якої світові фахівці проводять пластичні операцій людям, які отримали травми війни. Серед пацієнтів — військові з важкими мінно-вибуховими пораненнями обличчя та шиї. Цього разу, провели 32 операцій.

“Усі вони мають тяжкі мінно-вибухові поранення обличчя та шиї: пошкодження орбіти ока, тяжкі поранення носа та щелепи”, –  розповідає засновник і президент фонду “Face the Future” та професор медичного університету Торонто, доктор Пітер Адамсон.

Face the Future Ukraine»

Фото: Канадських та американських пластичних хірургів «Face the Future Ukraine» під час прес-конференції

До кожної поїздки готуються ретельно, обираючи найскладніші випадки, щоб навчити українських колег.

“В нас є головна ціль, допомогти вашим пораненим солдатам. Це дуже серйозні кейси, ми обрали 32 військових, яким ми допомагаємо цього тижня.  Хоча ми провели 32 операції, але в загальному у нас було більш як 100 процедур, які відбувалися під час цих операцій, адже під час однієї можуть бути 3-4 міні операції”, – зазначив Пітер Адамсон.

Фото: Наталія Біскуп та Петро Славченко (Українська діаспора)

Ще однією метою візиту місії «Face the Future Ukraine» в Україну, є передача знань. Під час якого, вдалося провести симпозіум, в якому взяло участь понад 220 хірургів та лікарів.

“Друга мета нашого візиту  є, освітній компонент, а саме  передача знань один одному, ми вчимо вас, а також можемо чогось навчитися від вас. Мені дуже приємно, що цього разу у нас відбувся симпозіум, який відвідали 220 представників з різних куточків України, ці симпозіуми, на яких виступали також і українські колеги з чудовими презентаціями, будуть розповсюджені медикам по всій Україні. “, –  говорить президент фонду “Face the Future”.

Фото: Наталія Біскуп, Пітер Адамсон, Джонатан Трайтс

Кріс Морел – медсестра з США, підготувала курс лекцій та практичну програму для медсестер, це допомогло поширити нові знання. Курс відвідали 300 медсестер.

Фото: Медсестра Кріс Морел

Під час операцій іде онлайн-трансляція, останню трансляцію переглядали понад 2000 хірургів з усієї України та навіть фронту.

Фото: Хірурги Face the Future Ukraine під час операції

Засновник і президент фонду “Face the Future”  Пітер Адамсон розповів, що на сьогодні вже є багато українських хірургів, які оперують та допомагають під час хірургічних утручань.

Це не остання місія хірургів «Face the Future Ukraine» в  Україну, адже наступний візит запланований на весні наступного року.

Фото: Наталія Біскуп, Метью Брейс, Джонатан Трайтс 

Під час двох минулих місій «Face the Future Ukraine» команда фахівців повернула фізичне здоров’я та естетичну красу 60 українцям. Міжнародне фінансування дозволило зробити реконструктивні операції безоплатними для пацієнтів.

Цього разу до місії долучилися 6 хірургів та 7 медсестер.

Читайте також: Як захисникам зі статусом УБД отримати пільги на оплату комуналки

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

 

 

Нагору