Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Відбулись умовним терміном. На Прикарпатті судили членів комісії, які завищили розмір матеріальної допомоги від повені

Відбулись умовним терміном. На Прикарпатті судили членів комісії, які завищили розмір матеріальної допомоги від повені

Богородчанський районний суд Івано-Франківської області виніс вирок  4 членам комісії за неналежне виконання службових обов’язків. 

Повідомляє Інформатор покликаючись на Єдиний державний реєстр судових рішень 

Мова йде про подію, яка трапилась в період з 21 червня 2020 року по 25 червня 2020 року. На території Білоославської сільської ради Надвірнянського району сталась повінь. У результаті чого було затоплено значну кількість житлових будинків та господарств.

Так, відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України була передбачена матеріальна фінансова допомога постраждалим від повені сім’ям.

Згодом для виконання даного розпорядження було створено комісію, до складу якої входили: секретарка сільської ради, землеупорядниця сільської ради та двоє депутатів сільської ради. Під час огляду з одного з постраждалих будинків останні невірно оцінили характер пошкоджень та віднесли будинок до першої категорії потерпілих сімей, яким потрібно виплатити грошову допомогу у розмірі 300 000 гривень. Її виплатили постраждалим.

А в 2021 році була проведена будівельна експертиза, яка виявила що житловий будинок пошкоджений частково, а тому сім’ї мали виплатити грошову допомогу у розмірі 20 000 гривень, відповідно  до абзацу 2 пункту Розпорядження КМУ. 

Як йдеться у вироку суду внаслідок неналежного виконання посадових обов’язків членами комісії державним інтересам заподіяно шкоду у розмірі 280 000 гривень, що більше як у 250 разів перевищує неоподаткований мінімум доходів громадян.

Суд визнав обвинувачених винними та призначив покарання у виді 2 років позбавлення волі з позбавленням права обнімати державні та місцевого самоврядування посади строком 1 рік.  На підставі ч. 1 ст. 75 КК України звільнив їх від відбування основного покарання з випробуванням, встановивши іспитовий строк 1 рік.

Читайте також: Нові схеми аферистів | хочуть нажитися на фінансовій допомозі для військових

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору