Інформатор Івано-Франківськ

ГРОШІ

Сезон хурми відкрито. Яка її вартість в Івано-Франківську?

Сезон хурми відкрито. Яка її вартість в Івано-Франківську?

На ринках, продуктових лавках та супермаркетах нашого міста вже з’явилась хурма. Скільки вона коштує, та де її можна купити дешевше?

Інформатор зібрав ціни на хурму.

Першою торговою точкою наших відвідин став  “Центральний ринок”. Майже у кожній лавці, де продаються овочі, фрукти, поряд на видному місці стоїть хурма. Щоправда, якість плодів різна. За останню можна поторгуватись і придбати за нижчою ціною.

Загалом ціни на неї коливаються в межах від 100 грн до 200 за кілограм все залежить від країни виробника. Порівняно з минулим роком хурма подешевшала.

Минулорічне фото

На ринку ми зустрічали тільки іспанську. Є ще азербайджанська, але нам не вдалось знайти та скоштувати її.

Далі ми вирушили в супермаркет “АТБ” там ціни нижчі, ніж на ринку. Зокрема хурму-персимону першого гатунку можна придбати за 89,95 гривень за кілограм, а за “пірамідну” теж першого гатунку треба віддати 86,95 гривень за кілограм.

Зовнішній вигляд хурми у супермаркеті трохи гірший, ніж на ринку.

У мережі крамниць “Яблуко” хурму можна придбати за 215 гривень за кілограм. Тобто один-два плоди виходить у середньому до 40 гривень.

І останнє місце продажу хурми, яке ми відвідали, був супермаркет “Велмарт”. Там за хурму-піраміду треба заплатити 79, 9 грн за кілограм, її там не багато. Більше є хурми рохо, вартість її 64,9 грн за кілограм.

Хурма багата на мікроелементи, має велику кількість глюкози та фруктози завдяки чому двома-трьома плодами можна втамувати голод. Також 1-2 плоди в день можуть допомогти з серцево-судинними захворюваннями. Ще ягода містить йод, який корисний при захворюваннях щитовидної залози, стиглі плоди поліпшують роботу печінки, зору і статевих залоз.

Крім лікувальних властивостей хурма може завдавати шкоди організму. Ягода може викликати запори, а регулярне її споживання роками може призвести до кольок у шлунку. Також може жовтіти шкіра обличчя. Діабетикам та людям із зайвого вагою краще не захоплюватись хурмою, бо в ній багато цукру. Це може ще більше підвищити рівень цукру в організмі. Краще споживати її по два плоди вдень і ніякої шкоди організму не буде.

Читайте також: Що цікавого відвідати франківцям 23 – 29 жовтня | афіша

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору