Інформатор Івано-Франківськ

РЕКЛАМА

Бренд Ballantines: історія та асортимент

Бренд Ballantines: історія та асортимент

Жодна розмова про віскі не буде повною, якщо обділити увагою напої виробника Ballantines. Перш за все це ім’я пов’язане з купажованим віскі або скотчем, як називають його у Шотландії. Хоча в асортименті відносно небагато напоїв назбиралося за всю 200-річну історію існування бренду, це зовсім не применшує якість тих, що все-таки увійшли до лінійки.

Чим ще цікавий виробник? Які напої Ballantines не слід обходити стороною? Читайте далі.

Історія становлення компанії
Історія починається у кінці 20 років 19 століття. Саме тоді тридцятирічний Джордж Баллантайн відкриває бакалійну крамницю, в якій і продає перший віскі. Відбувається це у столиці Шотландії — Единбурзі.

З часом Джордж залучає до управління і своїх синів, роблячи крамницю вже по-справжньому сімейною справою. У 1865 році він відкриває новий магазин у Глазго, а крамницю в Единбурзі залишає на сина Арчібальда. У новому місці він розширює асортимент алкогольних напоїв.

Власне ж виробництво віскі Баллантайн Старший розпочинає лише у 1869 році. Перша винокурня виробляла купажований скотч за власним рецептом. Згодом до справи долучився і молодший син — Джордж. Разом з батьком вони налагоджують постачання напою за кордон.

На початку 20 століття компанію довелося продати, проте нові власники не захотіли змінювати назву бренду: вона вже була пов’язана з певною репутацією.

У 30 роках для забезпечення усіх потреб компанії у сировині та масштабах було збудовано величезний завод у місті Дамбартон. До нашого часу бренд продовжує роботу та є одним із найвідоміших виробників віскі в усьому світі.

Які напої пропонує бренд
В постійному асортименті Ballantines ви знайдете:

  • Купажоване віскі Ballantines Finest. Рецепт напою не змінювався з 1910 року. Має світло-золотистий колір, смак — солодкуватий, з нотами справжнього молочного шоколаду, ванілі та стиглих плодів червоного яблука. Посмак — тонізувальний, квітковий. В ароматі відчувається вересковий мед.
  • Віскі Ballantines 7YO American Barrel. Напій має глибокий золотавий колір, смак — з соковитими яблуками та грушами в основі, вершково-карамельний. Посмак — солодкий та насичений. В ароматі ті ж яблучні плоди, мед та сезонні квіти.
  • Віскі Ballantines True Music Icons X AC/DC та Ballantines True Music Icons X Queen. Особлива серія лімітованих пляшок, що була випущена у 2023 році. Напій всередині — традиційний купажований Finest з фірмовою гостротою у смаку та насиченим солодким запахом.
  • Віскі Ballantines Brasil Lime. Класичний, на перший погляд, світло-золотистий напій з лаймово-ванільним ароматом. Смак — збалансований, кисло-солодкий, посмак — освіжає нотками цитрусових.

Напої краще за все пити чистими, особливо якщо куштуєте їх вперше. Якщо ж буде настрій на експерименти, спробуйте приготувати коктейль з віскі Баллантайнс у складі. Купити його та інші інгредієнти можна у найближчому супермаркеті чи онлайн в маркеті важливих штук MAUDAU. Все залежить, наскільки спонтанно ви вирішите влаштувати вечір коктейлів.

Інформатор нагадує, що надмірне споживання алкоголю шкідливе для вашого здоров’я.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Потрібна реклама? Звертайтеся за номером: +380969896087

 

Нагору