Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

Справа Хемича. Обвинувачений не з’явився у суд, бо його… мобілізували

У судовій справі псевдоволонтера Віталія Хемича – крутий поворот. Сьогодні, 25 жовтня, повинні були відбутися дебати, однак цього не сталося. 

Розповідає Інформатор.

На суд прийшли прокурор Наталія Площанська та суддя Олександра Кардаш. Віталій Хемич мав з’явитися разом з новим адвокатом. Однак цього не сталося.

“До початку судово засідання надійшла інформація, про те, що обвинувачений Віталій Хемич мобілізований у військову частину для проходження базової загальновійськової підготовки до навчальної частини. Тобто, обвинувачений мобілізований до ЗСУ. На судове засідання він не з’явився, надав лист через родичів, копії документів, — розпочала засідання суддя Кардаш.

Додамо, що суд зупиняє провадження, якщо обвинувачений призваний на військову службу до звільнення його з військової служби. Суддя вважає, що за таких обставин провадження необхідно зупинити.

Опісля суд відправився до нарадчої кімнати, щоб розглянути клопотання прокуратури.

“Згідно ч.1 ст. 335 КПК України у разі якщо обвинувачений був призваний для проходження військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період, суд зупиняє судове провадження стосовно такого обвинуваченого до його звільнення з військової служби”, — повідомили у пресслужбі Калуського міськрайонного суду.

Остап Микитюк

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору