Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

У Франківську засудили псевдоволонтерів, які продали авто для ЗСУ

У Франківську засудили псевдоволонтерів, які продали авто для ЗСУ

Івано-Франківський міський суд виніс вирок двом мешканцям Франківська, які будучи волонтерами продали автомобіль для ЗСУ. 

Розповідає Інформатор, покликаючись на Єдиний державний реєстр судових рішень.

Як зазначається у вироку, один  із обвинувачених будучи волонтером та засновником Благодійної організації «Міжнародний благодійний фонд «Медична фундація» на початку війни разом із своїм другом-волонтером вирішили на благодійних засадах купувати автомобілі на потреби ЗСУ.

Так, 10 липня 2022 року на одній із площадок з продажу машин у Польщі чоловіки знайшли автомобіль марки «Mitsubishi Pajero» і вирішили його купити та передати на фронт як гуманітарну допомогу.

Проте насправді чоловіки не передали придбаний автомобіль на фронт, 22 липня 2022 року вирішили скористатись ситуацією та продали машину за 5 500 євро.

Згодом 20 серпня 2022 року один із псевдоволонтерів у Польщі домовився із громадською організацією «Стей Сейф УА» про передачу на благодійній основі автомобіля швидкої допомоги. Він повідомив одного із волонтерів, що  має на продаж переобладнаний під швидку автомобіль, який був пригнаний із Швеції. Згодом чоловіки домовились про місце зустрічі та здійснили продаж.

Машину продали за 7 200 євро, що згідно курсу НБУ станом на 25 серпня 2022 року становить 261 360 грн, за оцінками транспортно-товарознавчої експертизи вартість такого транспортного засобу становить 640 460 гривень.

Загалом обвинувачені отримали вигоду на загальну суму 466 015 гривень.

Суд визнав чоловіків винними за ч.3 ст.201-2 КК України, із застосуванням пом’якшувальних обставин. Одному суд призначив покарання – 2 роки і 6 місяців. Строк відбування покарання  йому почали обчислювати з моменту його фактичного затримання – з 25 серпня 2022 року. Відповідно до ст.72 КК України суд присудив зарахувати в строк відбуття покарання термін його попереднього ув`язнення з 25.08.2022 року до дня набрання вироком законної сили з розрахунку один день попереднього ув`язнення за два дні обмеження волі.

Другий чоловік отримав 1 рік 4 місяці. Відповідно до ст. 72 КК України суд також присудив зарахувати в строк відбуття покарання термін його попереднього ув`язнення з 25.08.2022 року до 08.05.2023 року з розрахунку один день попереднього ув’язнення за два дні обмеження волі.

Свою вину у суді псевдоволонтери визнали та щиро покаялись.

Читайте також: На Прикарпатті у ДТП травмувалися 7 людей, з них 5 – діти

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору