Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Смарт-мобілізація: яких змін чекати Українцям?

Смарт-мобілізація: яких змін чекати Українцям?

Протягом двох місяців, планують запустити “”смарт-мобілізацію“, яка дозволить громадянам самостійно обирати спеціалізацію, на яку вони бажають мобілізуватись.

Розповідає Інформатор.

“Ми будемо запускати пілот на операторів дронів, і ця людина обирає, що вона хоче стати оператором дронів, або взагалі служити в роті ударних дронів. Це може бути сапер, водій, всі посади будуть. Людина зможе подивитися, що це взагалі за підрозділ, рота, які зобов’язання, які в тебе є ризики, як ти будеш навчатися”, – розповідає віцепрем’єр-міністр, міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Такий проєкт, допоможе обирати ту посаду, на яку сам себе мобілізував. Тобто після подачі заявки і проходження рекрутерів та тестів, навчання, рекрутер не буде направлений на посаду, на яку людина не готова фізично чи морально.

Нововведення покаже, скільки українців мобілізуються самостійно, як вони будуть служити та на скільки будуть мотивовані.

Важливо зрозуміти, що це допоможе комунікувати між державою та українцями, а саме відбуватиметься дотримання правил мобілізації.

“Тому, що є люди, які, можливо, хочуть бути штурмовиками або займати інші посади. Але вони хочуть розуміти: мною керує фахова людина, коли я буду в окопі, наді мною буде дрон, поруч буде броньована техніка, мій керівник буде дбати про моє життя і в нього точна якісна ситуаційна обізнаність, для нього моє життя – це найголовніше і він буде про нього дбати, і в мене буде довіра до цього керівника”, – пояснив Федоров.

Смарт-мобілізація” – це новий підхід до мобілізації, а саме:

  • “Ти не повинен йти в військкомат;
  • Ти проходиш онлайн-тест, ти приходиш в нормальне приміщення до рекрутера, тобі пояснюють ще раз, де ти можеш служити;
  • Ти після цього, якщо ти підходиш по характеристиках, проходиш навчання, в якому ти не просто з базовими речами знайомишся, а тобі розповідають, що таке ситуаційна обізнаність, фахові експерти з поля бою, які керують дронами, де в тебе відбувається інший рівень навчання, і після цього ти вже потрапляєш на поле бою”, – перерахував він особливості.

Михайло Федоров вважає, що тоді може бути “інша якість мотивації”.

Читайте також: Сталеві духом. У Франківську презентували фотопроєкт з пораненими воїнами

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору