Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Свято суперечить християнству. Як ставиться до Геловіну церква?

Свято “всіх святих”, Геловін, відзначають 31 жовтня. Це свято порівняно нещодавно прийшло в Україну. Як до нього ставиться церква?

Дізнався Інформатор. 

Церква не визнає Геловін як свято всіх святих: в Україні 1 листопада християни відзначають День всіх святих та поминання померлих. За словами священника церкви Різдва Пресвятої Богородиці отця Андрія, Геловін – це суто американська традиція, яка з християнством немає нічого спільного. Ба більше, воно одне одному суперечить. Чому церква проти цього?

“Якщо ми копнемо глибше, то побачимо, що якогось добра там немає. Які християнські цінності воно пропагує? У нас натомість є інше свято всіх святих. Було би більше логіки, коли б у церквах чи у мирських закладах перевдягалися у одяг святих, у якісь їхні реліквії. У цьому був би більший сенс. Ходити і страхати людей – це не добро”, – коментує отець Андрій.

Запозичувати щось в інших країн це не є погано, це класно, однак треба пам’ятати – чужого научайся, і свого  не цурайся. Зараз війна, й так багато смертей, жахіть, тож постає питання, чи доречне таке свято. Краще задонатити, ніж витрачати кошти на страшні костюми.

“Тішить те, що є заклади у нашому місті, прикрашені осінньою тематикою. Тобто виставляють реліквії ближчі до християнства. Сіно, солома, навіть ті гарбузи. Це гарно виглядає. Ти йдеш і милуєшся. Коли будуть виставляти тих вампірів чи кажанів, не бачу в цьому чогось гарного”, – додає отець Андрій.

Читайте також: Вуси, лапи, хвіст. У Франківську тварини шукають дім

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору