Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Заняття з психологічної підтримки, арттерапія: франківців запрошують долучитися до СпівДії заради дітей

Заняття з психологічної підтримки, арт терапія: франківців запрошують долучитися до СпівДії заради дітей

В Івано-Франківську нещодавно відкрили простір молодіжний центр “Рух”. Тут облаштували приміщення, де проводитимуть різні цікаві заняття, арттерапії як для внутрішньо переміщених дітей, так і для всіх охочих. Заняття реалізовуються в межах проєкту “СпівДія. Діти”.

Розповідає Інформатор 

Заняття мають розпочатись з 1 листопада, зараз відбувається реєстрація дітей. Акцент роблять на підлітках, щоб інтегрувати їх в діяльність міста та зробити його частиною. З дітьми проводитимуть заходи з психологічної підтримки, арттерапії та виїзні заходи по населених пунктах Івано-Франківської ТГ.

Для дітей облаштовані два приміщення, в них є різні інтерактивні ігри. Також облаштоване укриття в разі небезпеки.

“В разі повітряної тривоги ми будемо закривати наші жалюзі. Вікна у центрі обладнанні плівкою, яка захищатиме від попадання уламків ракети”, – каже Іван Хом’як, директор молодіжного центру “Рух”.

Головна мета цього простору – допомогти дітям розвивати свої таланти. Тут відбуватиметься дуже багато навчань, які дадуть зрозуміти, в якому напрямку діти б хотіли розвиватись.

“Це мега важливо, діти мають щось опановувати для себе, шукати себе, відкривати свої таланти, розвивати їх. Якщо це буде так діяти – значить наші діти будуть щасливі, заняті чимось корисним, а головне – у них буде мета в житті. Це основна мета проєкту загалом”, – додає Віталій Матешко.

Основним завданням центру є надання психоемоційної підтримки та забезпечення внутрішнього комфорту дітей.

“Щоб це відбулось, коли діти приходять, ми зазвичай робимо коло дружби. Це потрібно для того, щоб кожен міг висловитися, розповісти про свої емоції. Так ми зможемо побудувати нашу подальшу роботу“, – резюмує Аліна Шляхова, ментор команди Івано-Франківськ.

Програма будується під потреби та за зацікавленнями дітей. Всі заняття завершуються рефлексією.

“Нам важлива думка дітей. Важливо, щоб ці заняття не просто відбулись, а відбулись якісно, цікаво і обов’язково принесли користь”, – додає менторка.

Читайте також: Куди піти в Івано-Франківську 31 жовтня?

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору