Інформатор Івано-Франківськ

ВЛАДА

Заступник мера Святослав Никорович розповів по перші дні роботи, пріоритети та як потрапив на посаду

Заступник мера Святослав Никорович розповів по перші дні роботи, пріоритети та як потрапив на посаду

Новий заступник міського голови Івано-Франківська Святослав Никорович уже познайомився з колективом та приступив до роботи. В ексклюзивному інтерв’ю говоримо про перші враження роботи в Івано-Франківському міськвиконкомі, як потрапив на цю посаду та пріоритетні напрямки роботи.

Повідомляє Інформатор.

Це Ваш перший робочий тиждень в ролі заступника міського голови. Задоволені колективом?

Так, приступив до роботи, познайомився. Колектив мега цікавий, робота теж дуже цікава. Напрямок роботи – це, в основному, міжнародна співпраця, гранти, проекти. Це все надзвичайно креативно, люди креативні і робота насправді цікава.

Другий момент, це, напевне, один з небагатьох напрямків, де гроші залучаються для міста. Кошти залучаються, майно, допомога. Цей напрям є самодостатній, я би сказав. Навіть прибутковий, в правильному розумінні цього слова.

Та робота, яка робилася до мене, була на високому рівні. Тому цей рівень треба утримати і розширити, шукати нові можливості, напрямки.

Як Ви потрапили на цю роботу? Ця посада – це Ваша ініціатива чи пропозиція міського голови?

Я член виконкому з 2021 року. Ми з міським головою проговорювали різні варіанти. Міський голова робив різні пропозиції, де він мене бачить. Не тільки у виконкомі. Бо я маю великий політичний досвід. І тут, в цьому напрямі, наші бачення співпали.

Погодитися на цю роботу – це велика відповідальність. Бо йде війна. І ми, в тилу, повинні забезпечити усе для того, щоб людина, яка воює, розуміла, що це не даремно. Вона має усі моральні права задавати питання. І наша відповідь – це самовіддана робота.

Виділіть пріоритетні напрями роботи сьогодні?

Перше – це індустріальний парк. Справа, яку робив Петро Шкутяк, має не згаснути, а має бути реалізована. Я би хотів, щоб Петру Шкутяку, який є учасником російсько-української війни, було приємно, що його справи живуть і наступник реалізовує його ідеї.

Друге, потрібно багато спілкуватися з міжнародними партнерами. Точно їх кількість потрібно збільшувати. В цей час міжнародні партнери можуть багато приносити користі для міста та області. Можуть багато приносити інвестицій. Ці гроші можуть працювати для підтримки обороноздатності країни.

Я вже почав спілкуватися з діаспорою, і позитивні моменти будуть – це факт. Але поки це не реалізовано, я конкретно анонсувати не буду, бо не хочу бути голослівним.

Як щодо розвитку туризму?

Я зараз намагаюся знайти статистику, скільки людей їде в Карпати через Івано-Франківськ і залишається в нашому місті як туристи. І немає такої статистики. Управління статистики її не веде, а вона нам дуже цікава. Бо якщо Буковель відвідує до 3 мільйонів людей в рік, то цікаво, скільки людей лишається у Франківську. Я думаю, що ця кількість не досягає навіть 50%. Я би хотів, щоб ми всі разом придумали механізм, який на кілька днів залишить цих людей в Івано-Франківську. Щоб Франківськ був цікавим для туризму в плані гастрономії, відвідування історичних пам’яток, навіть якогось профільного спілкування. На мові сленгу, щоб в нас було багато різних тусовок. І коли туристи їдуть в Карпати, то щоб на день-два вони залишалися в Івано-Франківську. Схожий шлях свого часу пройшов і Львів. І ми теж можемо це реалізувати.

Максим Круть

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору