Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Хемич – мобілізований? Командир підтвердив, військова частина — ще ні

Хемич - мобілізований? Командир підтвердив, військова частина — ще ні

За офіційними даними псевдоволонтер з Калуша Віталій Хемич є мобілізованим. Однак його помітили на вулицях Києва у цивільному одязі. 

Інформатор Калуш дізнавався деталі.

Чоловіка, який дуже схожий на Віталія Хемича, помітили у Києві нещодавно. Він був з невідомою дівчиною.

Серед командирів військової частини, у яку Хемич мобілізований за контрактом, є військовим з досвідом, калушанин майор Володимир Максимів.

“Офіційний коментар, тільки прес служба. А своє бачення – запросто. Беру на службу усіх бажаючих, хто може тримати в руках автомат. Так, беру його на службу, та в частину до мене попаде він не скоро, пройде ВЛК, військкомат направить його в навчальний центр. Після навчання, можливо, попаде в військову частину. У мене бойовий підрозділ, тут такого поняття як “відсидітися” немає взагалі. Мобілізація не звільняє його від його вчинків і ніяким чином не оправдовує, тож після перемоги суд буде. А за період служби він буде мати дивовижну змогу побачити все, як воно відбувається насправді”, – прокоментував Володимир Максимів.

Також він попросив прибрати всі номери частин і прізвища. Нагадаємо, що номери військових частин публічно були озвучені в Калуському суді. Більше того — вони досі є на сайті суду. Уся інша інформація — також із відкритих джерел.

За офіційним коментарем у частину А4247, в яку мав би бути мобілізований Віталій Хемич, журналісти звернулися із запитом. З того, що повідомив Володимир Максимів, виходить, що в частині мобілізованого немає.

“Перевірили, на даний момент у нас такий військовослужбовець ніде не проходив, не прибував на навчання і ніде не рахується”, — відповіли у навчальному центрі в приватній переписці. Офіційний журналістський запит направили і туди.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору