Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

Хоче вийти на волю. Депутат Калуської міськради, який на смерть збив велосипедиста, подав апеляцію

Хоче вийти на волю. Депутат Калуської міської ради, який збив велосипедиста подав апеляцію

Минулого тижня депутат Калуської міської ради Тарас Барнич на смерть збив велосипедиста. Він скоро може вийти на волю, бо подав апеляцію на рішення суду щодо обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Повідомляє Інформатор покликаючись на Інформатор-Калуш.

Нагадаємо, аварія сталася ввечері 26 жовтня на автотрасі між селами Пійло та Голинь. Водій, який виявився місцевим депутатом, наїхав на 76-річного велосипедиста. Чоловік загинув на місці. А в крові чиновника виявили 1,12 проміле алкоголю.

Слідчий суддя Івано-Франківського міського суду ухвалив застосувати до Тараса Барнича запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів, тобто до 24 грудня 2023 року включно.

З 26 жовтня депутат, який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст.286-1 ККУ, мав би перебувати у Державній установі “Івано-Франківська установа виконання покарань (№12)”.

Однак, вже 27 жовтня з’явилася інформація, що підозрюваний, використовуючи зв’язки з іншим депутатом Калуської міської ради та членом виконкому, шукає способи, уникнення покарання: хоче вийти під заставу, а тоді, ймовірно, спробує мобілізуватися.

Йому, нагадаємо, відповідно до інкримінованої статті загрожує від п’яти до десяти років ув’язнення. Ухвалу щодо запобіжного заходу можна було оскаржити впродовж п’яти днів, що депутат і зробив.

Завтра Івано-Франківський апеляційний суд буде цю скаргу розглядати. Початок засідання — о 15:30. Головуючий суддя — Володимир Повзло. А захищає депутата адвокат Олег Іванів.

Читайте також: Вбив співмешканця сестри. На Прикарпатті до 9 років ув’язнення засудили росіянина

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору