Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Не перформанс, а реквієм. У Франківську прозвучала ракета

Не перформанс, а реквієм. У Франківську прозвучала ракета

3 листопада в Івано-Франківську на бізнес-форумі виконали унікальний музичний перформанс, де композитор Роман Григорів зіграв на ракеті.

Деталі знає Інформатор.

Як каже Роман Григорів, це не перформанс, а ритуал, а реквієм. Те, що глядачі побачили сьогодні, спеціально підготували для форуму. Програма включала різні твори. У деяких з них звучала ракета. Її композитору передав військовий і волонтер.

“Для мене це ритуал, певною мірою реквієм. У квітні  записав кілька музичних номерів з “Київською камератою” та просто їх опублікував в інтернеті. Ми з продюсером Віктором Вінтоняком зробили відеопрезентацію. Воно мало певний резонанс. Один із треків подали на “Греммі”. 

Коли я створив ці твори, то це було подолання травми. У кожного з нас є власна травма. Ми з моїм колегою Іллею Разумейком використовували цю ракету від РСЗВ “Ураган” в нашій опері “Genesis”. Вона була вмонтована у піаніно й символізувала руйнування мистецтва. У квітні я приїхав у студію і почав грати смичком. Ракета кричала, верещала. Я зрозумів, що треба щось швидко зробити з цією ракетою. За ніч написав пару треків”, – говорить Роман. 

Зал слухав заворожено.

“Мені дуже сподобалась сьогоднішня аудиторія. Ми знову нагадали що таке війна. В цьому тилову місці мало відчувається, що таке війна. Якби я міг цією ракетою зіграти десь в НАТО, щоб вони дали нам F16, це було б диво”, – резюмував Роман Григорів.

Відео з перформансу можна переглянути в нашому телеграм-каналі.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору