Інформатор Івано-Франківськ

ВЛАДА

То є на Прикарпатті гепатит А чи ні? Головний санітарний лікар області дав відповідь

То є на Прикарпатті гепатит А чи ні? Головний саніарний лікар області дав відповідь

Сьогодні, 3 листопада, в Івано-Франківський ОВА відбувся брифінг за участі директора департаменту охорони здоров’я ОДА Володимира Дзьомбака та головного державного санітарного лікаря області Руслана Савчука. Вони прокоментували ситуацію щодо поширення гепатиту А.

Відповідь знає Інформатор.

“Станом на цю годину в нашій області немає спалаху гепатиту А. В інфекційній лікарні наразі перебувають 8 пацієнтів, які отримують лікування. З ними в контакті була 21 особа. Наші лікарі проводять повне протиепідемічне розслідування й повний комплекс протиепідемічних заходів”.

Він також долав, що за жовтень було зареєстровано 12 випадків захворювання. В листопаді зафіксували 1 випадок. Ці випадки, за словами Руслана Савчука, непов’язані між собою:

“Люди не виїжджали за межі міста й області. Пацієнти контакту з хворими, які наразі є в Вінницькій області, не мали”.

Фахівці працюють над з’ясуванням джерела інфекції. Проводять перевірку води в області, районах Прикарпаття. Антигена вірусу не виявлено.

Місяць тому в індивідуальній криниці була виявлена ця інфекція й у підсумку зареєстрований один випадок захворювання гепатиту А. Фахівці провели знезараження води й при повторній перевірці криниці вірус не знайшли.

Руслан Савчук також додав, що в 2022 році в області зареєстрували 4 випадки захворювання. Вони також не були взаємопов’язані.

“Ми сьогодні тісно співпрацюємо з відповідними службами в області. Вони також мають активно долучитися й проводити комплекс заходів, які направлені на виявлення вірусу”. 

Санітарний лікар додає, що в Україні зафіксовано більше 300 випадків захворювання на гепатит А в різних областях. Найбільший спалах наразі у Вінницькій області.

“Я прошу всіх зберігати спокій і не панікувати”, – додав Руслан Савчук.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору