Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Що приготувати з опеньків: ТОП-3 рецепти

Страви з опеньками улюблені багатьма. Ці гриби можна знайти в лісі протягом всієї осені, а деякі можуть вижити навіть під снігом. Опеньки невибагливі гриби, але з них можна приготувати багато смачних страв.  Ми зібрали для вас рецепти з опеньками, які прикрасять будь-який стіл.

Страви з опеньками улюблені багатьма. Ці гриби можна знайти в лісі протягом всієї осені, а деякі можуть вижити навіть під снігом. Опеньки невибагливі, але з них можна приготувати багато смачних страв. Ми зібрали для вас рецепти з опеньками, які прикрасять будь-який стіл.

Пише Інформатор.

Найулюбленіша та проста страва, це смажені опеньки. Однозначно, смажені опеньки – це найперша страва, яку готують вдома після тихого полювання. Адже не потребує багато сил та часу.

Смажені опеньки

Інгредієнти:

  • кілограм опеньків,
  • ріпчаста цибуля,
  • рослинна олія,
  • сіль, мелений чорний перець – за смаком.

Приготування:

  • Потрібно перебрати опеньки, промити під проточною водою і залишити в друшляку, щоб вони стекли.
  • Покласти гриби в каструлю і залити невеликою кількістю води. Потім довести до кипіння, зменшити вогонь, додати солі і варити близько 30 хвилин. Потім знову помісти гриби в друшляк і залишити стікати.
  • Дрібно порізати цибулю і підсмажити на рослинному маслі. Додати гриби на сковороду і обсмажуємо до готовності.
  • Посоли та поперчи за смаком.

Другою стравою нашого топу є мариновані опеньки, які стануть гарним доповненням вашого столу в зимовий час.

Мариновані опеньки з олією

Інгредієнти:

  • два кілограми опеньків,
  • чайна ложка солі,
  • дві столові ложки 9% оцту,
  • чайна ложка цукру,
  • два зубчики часника,
  • три столові ложки рослинної олії.

Приготування:

  • Потрібно перебрати гриби, промити і пересипати в каструлю.
  • Додати трохи води, довести до кипіння і варити 10 хвилин на слабкому вогні. Періодично знімай пінку.
  • Далі зливаємо воду, гриби переміщуємо в друшляк. Коли з них стече вода, пересипаємо опеньки назад в каструлю, додаємо півлітра води і варимо ще 20 хвилин на середньому вогні.
  • Додаємо нарізаний пластинками часник, а також сіль, цукор, оцет і рослинне масло. Проварюємо під кришкою ще 30 хвилин.
  • Готові опеньки розкладаємо в стерилізовані банки і закручуємо кришкою.

Рецепти ікри з грибів завжди прості і доступні. Приготувати ікру з опеньків на зиму можна всього за годину.

Грибна ікра з опеньків

Інгредієнти:

  • кілограм свіжих опеньків,
  • дві-три головки ріпчастої цибулі,
  • дві моркви,
  • шість зубчиків часника,
  • третина чайної ложки оцтової есенції,
  • 50-70 мл рослинної олії,
  • столова ложка солі,
  • перець духмяний горошок,
  • лавровий лист,
  • перець чорний мелений – за смаком.

Приготування:

  1. Перебираємо і промиваємо гриби під проточною водою. Потім перекладаємо в друшляк і даємо воді стекти.
  2. Нарізаємо цибулю дрібними кубиками, моркву натираємо на крупній тертці, а часник пропускаємо через прес.
  3. Перекладаємо гриби в каструлю, заливаємо холодною водою. Додаємо перець горошком і лавровий лист.
  4. Доводимо до кипіння, посоли. Потім зменшуємо вогонь і варимо так до тих пір, поки гриби не опустяться на дно.
  5. Варені гриби промиваємо  під холодною водою.
  6. У глибокій сковороді смажимо цибулю з морквою на олії.
  7. Потім додаємо до овочів опеньки і обсмажуємо разом, помішуючи.
  8. Далі прокручуємо через м’ясорубку гриби, і овочі.
  9. Отриману ікру повертаємо на сковороду, додаємо спеції і оцет. Смажимо, помішуючи, близько 30 хвилин.
  10. Додаємо часник, перемішуємо. Вимикаємо плиту, коли з ікри піде вся рідина.
  11. Після цього за смаком додайте оцет і подрібнену зелень. Готову ікру перекладаємо в стерильні банки  і закатуємо.

Готово! Ікру слід зберігати в холодильнику.

Ми зібрали найпростіші рецепти з опеньків, які можна приготувати вдома швидко та просто, гриби будуть чудово смакувати до страв з картоплі чи салатів. Загалом в мережі інтернет розповсюджені сотні рецептів з опеньків, у когось є рецепти, які їм залишили пращури. А хтось експериментує та створює власні страви з грибів.

Смакуйте стравами з грибів, але пам’ятайте про власну безпеку. Недосвідчені грибники можуть сплутати звичайний опеньок, з опеньками несправжнімице отруйні гриби, які викликає шлунково-кишкові розлади.

Рецепти взяті з Інтернету.

Читайте також: Чи є опеньки у Франківську та яка їх ціна?

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору