Страви з опеньками улюблені багатьма. Ці гриби можна знайти в лісі протягом всієї осені, а деякі можуть вижити навіть під снігом. Опеньки невибагливі, але з них можна приготувати багато смачних страв. Ми зібрали для вас рецепти з опеньками, які прикрасять будь-який стіл.
Пише Інформатор.
Найулюбленіша та проста страва, це смажені опеньки. Однозначно, смажені опеньки – це найперша страва, яку готують вдома після тихого полювання. Адже не потребує багато сил та часу.
Смажені опеньки
Інгредієнти:
- кілограм опеньків,
- ріпчаста цибуля,
- рослинна олія,
- сіль, мелений чорний перець – за смаком.
Приготування:
- Потрібно перебрати опеньки, промити під проточною водою і залишити в друшляку, щоб вони стекли.
- Покласти гриби в каструлю і залити невеликою кількістю води. Потім довести до кипіння, зменшити вогонь, додати солі і варити близько 30 хвилин. Потім знову помісти гриби в друшляк і залишити стікати.
- Дрібно порізати цибулю і підсмажити на рослинному маслі. Додати гриби на сковороду і обсмажуємо до готовності.
- Посоли та поперчи за смаком.
Другою стравою нашого топу є мариновані опеньки, які стануть гарним доповненням вашого столу в зимовий час.
Мариновані опеньки з олією
Інгредієнти:
- два кілограми опеньків,
- чайна ложка солі,
- дві столові ложки 9% оцту,
- чайна ложка цукру,
- два зубчики часника,
- три столові ложки рослинної олії.
Приготування:
- Потрібно перебрати гриби, промити і пересипати в каструлю.
- Додати трохи води, довести до кипіння і варити 10 хвилин на слабкому вогні. Періодично знімай пінку.
- Далі зливаємо воду, гриби переміщуємо в друшляк. Коли з них стече вода, пересипаємо опеньки назад в каструлю, додаємо півлітра води і варимо ще 20 хвилин на середньому вогні.
- Додаємо нарізаний пластинками часник, а також сіль, цукор, оцет і рослинне масло. Проварюємо під кришкою ще 30 хвилин.
- Готові опеньки розкладаємо в стерилізовані банки і закручуємо кришкою.
Рецепти ікри з грибів завжди прості і доступні. Приготувати ікру з опеньків на зиму можна всього за годину.
Грибна ікра з опеньків
Інгредієнти:
- кілограм свіжих опеньків,
- дві-три головки ріпчастої цибулі,
- дві моркви,
- шість зубчиків часника,
- третина чайної ложки оцтової есенції,
- 50-70 мл рослинної олії,
- столова ложка солі,
- перець духмяний горошок,
- лавровий лист,
- перець чорний мелений – за смаком.
Приготування:
- Перебираємо і промиваємо гриби під проточною водою. Потім перекладаємо в друшляк і даємо воді стекти.
- Нарізаємо цибулю дрібними кубиками, моркву натираємо на крупній тертці, а часник пропускаємо через прес.
- Перекладаємо гриби в каструлю, заливаємо холодною водою. Додаємо перець горошком і лавровий лист.
- Доводимо до кипіння, посоли. Потім зменшуємо вогонь і варимо так до тих пір, поки гриби не опустяться на дно.
- Варені гриби промиваємо під холодною водою.
- У глибокій сковороді смажимо цибулю з морквою на олії.
- Потім додаємо до овочів опеньки і обсмажуємо разом, помішуючи.
- Далі прокручуємо через м’ясорубку гриби, і овочі.
- Отриману ікру повертаємо на сковороду, додаємо спеції і оцет. Смажимо, помішуючи, близько 30 хвилин.
- Додаємо часник, перемішуємо. Вимикаємо плиту, коли з ікри піде вся рідина.
- Після цього за смаком додайте оцет і подрібнену зелень. Готову ікру перекладаємо в стерильні банки і закатуємо.
Готово! Ікру слід зберігати в холодильнику.
Ми зібрали найпростіші рецепти з опеньків, які можна приготувати вдома швидко та просто, гриби будуть чудово смакувати до страв з картоплі чи салатів. Загалом в мережі інтернет розповсюджені сотні рецептів з опеньків, у когось є рецепти, які їм залишили пращури. А хтось експериментує та створює власні страви з грибів.
Смакуйте стравами з грибів, але пам’ятайте про власну безпеку. Недосвідчені грибники можуть сплутати звичайний опеньок, з опеньками несправжніми – це отруйні гриби, які викликає шлунково-кишкові розлади.
Рецепти взяті з Інтернету.
Читайте також: Чи є опеньки у Франківську та яка їх ціна?
Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.
Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com
Телефонуйте за номером 096 989 60 87