Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Коли копати хрін, щоб він був гострий?

Коли копати хрін, щоб він був гострий?

Хрін – улюблена гостра страва, яку потрібно збирати у правильний час. Якщо ви помітили, що він починає втрачати гостроту або стає м’яким, це може бути ознакою псування.

Розповідає Інформатор

Корінь хрону найчастіше можна зустріти на присадибних ділянках і використовується як пряна рослина для страв і консервації. Що важливо, хрін росте в землі навіть з найменших корінців, тому позбутися його з грядки часто буває важко.

Копають хрін в останні місяці осені, а саме в кінці жовтня та на початку листопада до перших приморозків. Найкращим періодом збору хрону вважають коли листя починає жовтіти.

Щоб хрін не втрачав гостроту потрібно дотримуватися правил зберігання. Рекомендується використовувати пластикові пакети або контейнери з отворами для вентиляції. Хрін може бути збережений в підвалі або холодильнику при температурі близько 0°C і вологості близько 90-95%.

Традиційним способом зберігання овочів є земляні насипи. Розкладені пошарово коріння хрону засипають землею, а зверху – для захисту від морозів – додатково вкривають утеплювачем.

Вирощувати хрін краще на сонячній місцевості. Також виробники отримують якісні коренеплоди в затінених місцях на родючих глинисто-піщаних ґрунтах, багатих гумусом і поживними речовинами. На важких грунтах хрін росте погано. Рівень рН грунту повинен бути близьким до 6,5-7,0, тому що при нижчому рН виникає проблема почорніння коренів.

Молоді паростки хрону дуже чутливі до бур’янів, тому на початкових етапах потрібно забезпечити відповідні умови. Крім того, хрін – овоч з досить високими потребами у воді. Хоча добре переносить його дефіцит у ґрунті, але товарний урожай нижчої якості. У свою чергу, занадто інтенсивні опади можуть викликати загнивання коренів.

Щоб отримати максимально гострий хрін, дотримуйтесь правил та смакуйте чудо приправу до їжі, адже хрін підвищує імунітет.

Читайте також: Ціна підскочила. Скільки коштує масло в Івано-Франківську?

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору