Інформатор Івано-Франківськ

ГРОШІ

Військовий ПДФО з місцевих громад передали до держбюджету

Військовий" ПДФО з місцевих громад забирають до держбюджету

8 листопада Верховна рада ухвалила у повторному другому читанні законопроєкт №10037. Ним передбачено передачу військового ПДФО з місцевих бюджетів до державного. 

Повідомляє Інформатор з посиланням на голову бюджетного комітету ВР Роксолану Підласу.

“За” проголосували 253 депутатів, “проти” – семеро. Таким чином доходи Дорожнього фонду в 2024 році спрямовуються в загальний фонд державного бюджету і спрямовуються на потреби оборони.

“Військовий ПДФО” з 1 жовтня 2023 року до 31 грудня року, в якому буде завершено воєнний стан зараховується до державного бюджету, пише Підлас.

З 1 січня і до 31 грудня року, в якому припинено чи скасовано воєнний стан, «військовий ПДФО» розподіляється в таких пропорціях:

  • 45% – ДСЗІ на дрони (прогноз 43+ млрд грн)
  • 45% – Мінстратегпром для розгортання виробництва боєприпасів та зброї (43+ млрд грн)
  • 10% – розпорядникам сектору безпеки і оборони для автоматичного розподілу між військовими частинами пропорційно відповідно до сплаченого ПДФО (близько 10 млрд).

“Звичайний ПДФО” залишається в громадах в обсязі 64% (при цьому не менше 4% податку мають бути спрямовані на проведення розрахунків при виробництві теплової енергії, а також на підтримку підприємств з виробництва, постачання теплової енергії, а також централізованого постачання холодної води та водовідведення).

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору