Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Притула у Франківську: що розповідав та чому відвідав місто?

Притула у Франківську, що розповідав та чому відвідав місто?

9 листопада Сергій Притула зустрівся з активною молоддю Івано-Франківська та бізнесом.

Пише Інформатор.

Сергій Притула відзвітував про діяльність фонду та розповів, що вдалося зробити за час повномасштабної війни. Отож загальна сума донатів від 24 лютого склала 5 922 763 059, 98 грн. Загалом фонд має 4 напрямки – мілітарний, гуманітарний, центри готовності цивільних та партнерство з військовою школою “Боривітер”.

Куплено та передано:

  • Дрони – 7284 одиниць
  • БПЛА – 193 одиниць
  • БПЛА – 243 одиниць
  • FPV – дрони 3409 одиниць
  • Засоби зв’язку – 18 359 одиниць
  • Оптичні прилади – 10 564 одиниць
  • Транспорт – 1251 одиниць
  • Човни та катери – 63 одиниць.
  • Тактична медицина – 128 269 одиниць
  • Навчання пройшли навчання з такмеду – 17759 одиниць

Додатково фонд проводить ремонт трофейної техніки, допомагає в гуманітарних напрямках, реагує на кризові запити, мобільні медичні бригади допомагають на прифронтовій території, облаштовує шкільні укриття та ін.

Сергія Притулу запитали, що він думає про зміни в пропуск та облік гуманітарних вантажів.

“Я не можу жалітися на відсутність комунікації з урядовими організаціями чи з парламентським корпусом, тому що ще минулого року ми зрозуміли: або налаштовуємося на максимально глибоку співпрацю з різними міністерствами, або нам буде тяжко проводити ту діяльність, яку ми проводимо. Тому окрім регулярних зустрічей з міністерством оборони, регулярної роботи з міністерством цифрової трансформації, ми були на контакті майже з кожним міністерством. У нас ніколи не було проблемою волонтерським середовищем зібратися в групу домовитися зі Степанчуком, щоб ми зайшли в Верховну Раду і проговорювали проблематики волонтерського середовища, хоч це і не входить у наш порядок денний. Якщо у нас є можливість піти й відстояти права волонтера, який не може туди пробитися, але постійно ходить, ми це робимо, бо маємо можливість”, – говорить Притула.

“Чому Мінсоцполітики, розробляючи документ про право легкового ввозу з 1 грудня гуманітарної допомоги в Україну, не звернувся до тих організацій, які на тому зуб з’їли? Я не знаю. Знаю тільки те, що коли ця постанова вийшла, наступного дня директору нашого фонду дзвонили з проханнями, чи може він сказати, що це нормальна постанова. Ні, ми не можемо за це вписатись, бо це не нормальна постанова. Там закладене здорове зерно, диджиталізація процесу. Про те я розумію, що наш фонд справиться з цим викликом – назбирати всю цю макулатуру, документи. Прикол в чому, вони сказали відміняємо гарантійки, але тепер має бути якийсь лист звернення від отримувача. Так це те саме, тільки іншою назвою його переназвали. Я розумію, що ми з моїм штатом людей зможемо подолати цей процес. Зараз волонтерське середовище підняло бучу з цього приводу й, по-моєму, чи вчора, чи сьогодні, було дві правки. Одна правка була до постанови, яка стосувалася ввезення машин і ще чогось. Вони вже починають давати задню, тому потрібно тиснути з різних боків. Проблема втому, що ви приймаєте щось, не проговоривши з усіма стрітхолдингами про це. Це неправильно“, – відповів Сергій Притула.

Після зустрічі з молоддю Притула відправився розмовляти з підприємцями міста, щоб домовитися про забезпечення одного із напрямків на який майже не донатять. Дехто з мешканців думають, що приїзд Притули – це прихована передвиборча компанія. Як воно насправді – покаже час.

Читайте також: Військовий ПДФО: Бюджет Франківська втратить близько 400 мільйонів гривень

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору