Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Хто як не ми? Ми – молодь: в Івано-Франківську пройшла благодійна ярмарка на підтримку ЗСУ (ФОТО)

Сьогодні, 12 листопада, в Івано-Франківську провели благодійний ярмарок для ЗСУ. Організаторами ярмарки були Міська Рада учнівського самоврядування за підтримки департаменту та міського голови.

Розповідає Інформатор

До урочистого відкриття долучився мер міста Руслан Марцінків, він подякував всім дітям, які ініціювали цей захід та беруть активну участь в його проведенні. Мер також закликав долучатися франківців до збору коштів.

Головна мета заходу, допомогти військовим, які знаходяться на передовій, адже зима в окопах – це надзвичайно складно. Щоб назбирати кошти, підготували різні смаколики, іграшки та сувеніри. Провели різні майстер-класи для дітей, охочі могли долучитися до плетіння “Кікімори”.

“Сьогодні, ми організовуємо масштабний благодійний ярмарок, під назвою “Хто як не ми? Ми – молодь” – цю цитату, ще за революції гідності сказав Роман Гурик, наш земляк і ми вирішили, що це буде дуже символічно, тому цей захід назвати саме так. Ми розуміємо, що зима буде важкою для всіх, але найважчою вона буде для військовослужбовців. Тому, ми одноголосно прийняли рішення, що ми мусимо допомогти фінансово. До ярмарку долучилися практично всі ліцеї громади”, – розповів Олександр Глек голова Міської Ради учнівського самоврядування.

Кожен ліцей готувався старанно та привіз з собою надзвичайно різноманітний асортимент, пляцки, шарлотки, іграшки.

“Ми дуже часто долучаємось, до доброчинних акцій. В нашому ліцеї, традиційно проводимо такі ярмарки й сьогодні ми теж не могли стояти осторонь і не долучитися до такої масштабної, загальноміської ярмарки, на допомогу воїнам. Кожен повинен долучитися до спільної перемоги над нашим ворогом, наші учні готували смачні пампушки, горіховий пляцок, шарлотка, печиво, різні смаколики, багато є іграшок ручної роботи. В нас є учні, які власноруч виготовляють ці іграшки”, – говорить Оксана Миколаївна педагог-організатор 5 ліцею.

На ярмарці також виступали відомі місцеві музиканти, а також провели аукціон, під час якого розпродали трофеї привезені з фронту та розіграли екскурсію.

“Ми також співпрацюємо з різними артистами, які сьогодні будуть виступати, на ярмарці присутні майстер-класи, а також о 17 годині розпочнеться аукціон з крутими призами. Буде розіграна екскурсія Драм театром, оскільки вторговані кошти. ми передаємо фонду “Рух опору” на базі громадській організації Івано-Франківського драмтеатру”, – зазначає голова Міської Ради учнівського самоврядування.

“Багато покупців відмовляються забирати здачу і таким чином донатять у нашу скриньку, скільки ми назбираємо коштів, ми підрахуємо, занотуємо в протокол і передамо в міську раду Учнівського самоврядування” – говорить Оксана Миколаївна

Після завершення ярмарки, всі кошти будуть спрямовані до БФ “Рух Опору”.

Читайте також: Старовинний гуцульский верстат, сорочки. Що можна побачити у новоствореному музеї у Ворохті?

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору