Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Не з’явився на службу після лікування. На Прикарпатті ув’язнили військового

Не з'явився на службу після лікування. На Прикарпатті ув'язнили військового

Івано-Франківський міський суд виніс вирок військовослужбовцю, який не з’явився вчасно на службу в умовах воєнного стану.

Повідомляє Інформатор, покликаючись на Єдиний державний реєстр судових рішень.

Як зазначається у вироку суду, 19 квітня 2023 року обвинувачений після виписки з лікарні  без поважних причин не з’явився до військової частини на проходження служби. Він перебував поза її межами до 25 травня 2023 року, проводячи час вдома в смт. Брошнів-Осада Івано-Франківської області.

Обвинувачений в суді свою вину визнав та додав що він проходив ВЛК і його відпустили на вихідні. Він вчасно не прибув до військової частини через те, що захворів і надав довідку з поліклініки, але вона не була належної форми і її не прийняли.

З 19 квітня 2023 року по 25 травня 2023 року працював на пилорамі, за місцем проживання. У вчиненому щиро кається та пояснив, що бажає служити й надалі. Просив суд суворо не карати.

Суд визнав його винним за ч. 5 ст. 407 КК України (Самовільне залишення військової частини або місця служби, а також нез’явлення вчасно на службу без поважних причин) та призначив покарання у вигляді позбавлення волі терміном на 5 років.

Строк відбуття покарання обвинуваченому рахувати з моменту фактичного затримання.

Читайте також: Калуський депутат, який пʼяним на смерть збив велосипедиста, залишиться під вартою

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору