Інформатор Івано-Франківськ

ВЛАДА

На Прикарпатті перевірили дві громади, які виділили найменше коштів на допомогу ЗСУ

На Прикарпатті перевірили дві громади, які виділили найменше коштів на допомогу ЗСУ

На черговому засіданні робочої групи “Прозорість та підзвітність”, яка працює при Івано-Франківській обласній державній адміністрації, перевірили витрати двох територіальних громад області. 

Повідомляє Інформатор, покликаючись на голову Івано-Франківської ОВА Світлану Онищук.

Мова йде про Білоберізьку та Яремчанську громади. Вони отримали десятки мільйонів гривень надходжень з оподаткування військових, проте на їх потреби ці дві громади спрямували найменші суми зі своїх бюджетів.

“Щоденно я отримую звернення від наших оборонців щодо придбання дронів, автомобілів засобів зв’язку та інших необхідних речей для виконання бойових завдань. Все це є розхідним матеріалом на передовій, тому важливо скеровувати на ці потреби максимальну суму бюджетних коштів. У тому числі з бюджетів територіальних громад”, – додала Онищук.

Відтак робоча група надала рекомендації переглянути витрати громад і максимально спрямувати кошти на потреби військових.

Голова Білоберізької громади погодився до кінця року профінансувати запити оборонців на 13 мільйонів гривень. Пообіцяв придбати автівку для сил ППО, дрони для територіальної оборони та забезпечити фінансовий резерв для потреб військових на наступний рік. Все це з надходжень від податку фізичних осіб, військовослужбовців.

“Голова Яремчанської громади запевнив, що допоможе з підсиленням обороноздатності області. Придбає 4 автомобілі для сил ППО”, – резюмувала очільниця області.

Щодо Яремчанської громади робоча група рекомендувала якнайшвидше проаналізувати бюджетні можливості. Не оголошувати нові тендери на благоустрій і господарську діяльність, а спрямувати ці кошти на потреби захисників, а з податку з військових профінансувати 5 мільйонів гривень на потреби ЗСУ.

Нагадаємо, що  з 2024 року податки з доходів військовослужбовців не надходитимуть у місцеві бюджеті.

Читайте також: Мерія виділила 750 тисяч гривень на продуктові набори для малозабезпечених

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору