Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

Справа про загиблих у ДТП прикарпатців зайшла у глухий кут

7 серпня 2022 року на Тернопільщині трапилася ДТП, де загинули двоє місцевих жителів Калуша. Тоді водієві, якого слідство вважало винним, повідомили про підозру. 

Повідомляє Інформатор з покликанням на калуських колег.

Дорожньо-транспортна пригода сталася між населеними пунктами Шибалин та Комарівка Бережанської ТГ Тернопільської області. Зіштовхнулися два легковики. Тоді загинули Марта Гриців і Василь Пупко, які знаходились в другому автомобілі.

Першим кермував Віталій Карпович, який є підозрюваним. Його звинувачують за ч.3 ст.286 ККУ (порушення правил дорожнього руху, що спричинило смертельні наслідки). За вчинення такого роду ДТП Віталію Карповичу загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі та позбавлення права керувати транспортним засобом терміном на 3 роки.

Від червня цього року розгляд справи переносили, пов’язано це з тим, що свідки цієї аварії не з’являлися до суду. Однак, 10 листопада в Бережанському суді продовжили розгляд справи.

На суд приїхали родичі та друзі загиблих. Також, окрім обвинуваченого, на суд прибули прокурор і адвокат Ольги Мельниченко, яка на момент пригоди перебувала в одному автомобілі з підозрюваним.

На попередніх етапах було завершено підготовче судове засідання. Так, 10 листопада, розпочали основний розгляд справи. Після виступу  прокурора мав свідчити Віталій Карпович, однак той відмовився. Аргументував це тим, що свідчитиме після всіх, тобто наприкінці, коли почує свідків і потерпілих та прокурора. Тому розглядати справу розпочали з допиту потерпілих.

Першою свідчення давала мама загиблої калушанки. Мати розповіла причину поїздки доньки та її хлопця, та про те, як дізналася про аварію. Адвокат обвинуваченого звернувся із запитом про надання банківських реквізитів на відшкодування завданої моральної шкоди.

“Ви робите дії по ненаданню такого рахунку, тобто дії по неотриманню”, — звернувся до матері загиблої суддя Василь Крамар.

Під час свідчень мама загиблої додала, що шукає справедливості відповідно до закону. Та повідомила, що звернулась до Вищої ради правосуддя, через те, що суддя після одного із минулих засідань поза нарадчою кімнатою говорив неприпустимі речі.

Суддя заявив, що це неправда. Суд оголосив перерву судового засідання для написання заяви про самовідвід.

“Ми не знаємо, як далі буде розвиватися ця ситуація. Я вважаю, що заява моєї довірительки, потерпілої Іванни Гриців, була правильною. Адже ми бачимо, що  справу неодноразово відкладали за якимись штучними обставинами. Будемо тепер чекати рішення суду, хто буде розглядати цей самовідвід” – прокоментував адвокат потерпілих Володимир Твердохліб.

Читайте також: На посаду старости Драгомирчан пропонують Марію Крамар

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору