Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

Ухилянтів влаштовували на роботу і незаконно переправляли закордон: організатором схеми виявився прикарпатець

Львівські прикордонники та поліцейські викрили ще одну схему переправляння ухилянтів закордон. Цим займався прикарпатець, задіюючи систему “Шлях”.

Пише Інформатор, покликаючись на Державну прикордонну службу.

“Керівник підприємства, що займається міжнародними перевезеннями, та його спільники організували надання послуги з незаконного трансферу для чоловіків призовного віку. «Бізнесмени» підшукували клієнтів, які мали намір ухилитись від мобілізації та незаконно виїхати за кордон в особистих цілях”, – повідомили прикордонники.

Підприємство укладало з чоловіками фіктивні договори. В них реєстрували ухилянтів “водіями” й вносили дані до системи “Шлях”. Після чого чоловіки могли перетинати кордон.

Ділки оцінювали свої послуги від 5 000 до 7 000 доларів США з однієї особи.

Правоохоронці викрили одного з учасників схеми в пункті пропуску «Шегині» під час спроби переправлення свого «клієнта».

Правоохоронці провели обшуки. Вони виявили і забрали мобільні телефони, комп’ютерну техніку, чорнові записи, фіктивні документи на працевлаштування та гроші, які могли бути отримані незаконно.

За такі дії організатору схеми – 47-річному жителю Прикарпаття й трьом його спільникам оголошено про підозру за ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

За це особи можуть опинитися за ґратами терміном від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Франківцю наразі обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Заходи з виявлення групи здійснювали прикордонники оперативно-розшукового підрозділу Львівського прикордонного загону, співробітники Львівського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України та слідчі ГУНП у Львівській області за процесуального керівництва Львівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

Наразі триває досудове розслідування. Поліцейські шукають усіх причетних, які брали участь у цій схемі.

Читайте також: Родичка попросила позичити гроші. Франківець віддав аферистам 19 тисяч гривенью

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору