Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Як пройшло перше засідання Ради ВПО Івано-Франківської громади

Відбулося перше засідання Ради ВПО Івано-Франківської громади

В залі засідань міськвиконкому відбулась перша робоча зустріч Івано-Франківської ради внутрішньо переміщених осіб. Її метою є забезпечення інтеграції переселенців в Івано-Франківську громаду, поліпшення умов проживання та покращення якості життя.

Повідомляє Інформатор.

Рада ВПО Івано-Франківської громади складає 18 осіб. До її складу входять внутрішньо переміщені особи, члени місцевих громадських організацій, які займаються проблематикою ВПО та представники органів місцевого самоврядування.

Рада ВПО матиме двох голів. Один – це заступник міського голови, директор Департаменту інтеграції громад, внутрішньої політики та роботи з внутрішньо переміщеними особами міської ради Віталій Федорів. А другого співголову рада ВПО обиратиме терміном на 2 роки. Вибори планують провести 1 грудня.

Загалом сьогодні на порядку денному було 4 питання. Окрім організаційних питань, обговорили майбутню стратегічну сесію та підготовку міської програми підтримки та інтеграції внутрішньо-переміщених осіб. Про це розповів секретар Ради з питань внутрішньо переміщених осіб міської територіальної громади, заступник директора Департаменту інтеграції громад, внутрішньої політики та роботи з внутрішньо переміщеними особами міської ради Андрій Деркач.

“29 листопада плануємо провести стратегічну сесію, де розробимо план діяльності Ради на 2 роки. Також будемо активно долучатися до розробки міської програми підтримки та інтеграції внутрішньо-переміщених осіб. Адже метою Ради ВПО є посилення участі внутрішньо переміщених осіб в громадському та політичному житті та розширення потенціалу місцевої влади в питаннях інтеграції ВПО”, – коментує Андрій Деркач.

Робота над формуванням персонального складу Ради ВПО розпочалося у вересні цього року. Прийом заявок тривав до 25 вересня. Персональний скла Ради з питань внутрішньо переміщених осіб міської територіальної громади затвердив міський виконавчий комітет 27 жовтня.

Максим Круть

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору