Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

Онлайн-заробіток виявився аферою шахраїв: франківка втратила 130 тис гривень

Замість заробітку – втрати: мешканку Прикарпаття ошукали на 106 тисяч гривень

Соціальні мережі та месенджери, є одним із основних місць розповсюдження шахраями повідомлень про онлайн – заробіток. Людям обіцяють неймовірний дохід з першого дня роботи. Поліцейські нагадують, це – шахраї.

Пише Інформатор, покликаючись на правоохоронців.

Поліцейські повідомляють, що лише за останній тиждень до них звернулося майже тридцять людей, які за такою схемою аферистів «заробити», втратили кошти.

Так, одна із заявниць, 66-річна мешканка Івано-Франківська, якій невідомий чоловік запропонував в такий спосіб отримати додатковий дохід в Інтернеті, надіслала шахраям понад 130 тисяч гривень. Щойно гроші надходять на рахунок зловмисників, вони припиняють контакт з потерпілими, їх блокують.

Схема шахраїв стандартна та розрахована на тих, хто шукає легких грошей, пропонують чималий дохід за написання коментарів в соціальних мережах, поширення повідомлення в сторіс, перегляди відео в тік-тоці, бронювання номерів у готелях та інше.

Після перших годин роботи, аферисти дізнаються реквізити банківської карти та надсилають гроші за начебто перші виконані завдання. Здебільшого це невелика сума 100 – 200 гривень.

Таким чином аферисти входять в довіру. Згодом коли люди завантажуються в роботу, шахраї пропонують швидко подвоїти заробіток, а для цього просять перекинути власні кошти, які начебто подвоять за добу.

Не довіряйте інтернет-заробіткам, адже безплатний сир лише в мишоловці.

Будьте обачні та не перераховуйте гроші на невідомі рахунки та за жодних обставин не спонсорувати шахраїв.

Читайте також: Мешканка Косівщини віддала шахраям 80 тис. грн

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору