Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Їх поєднав Лисичанськ. У Франківську – виставка фото Ірини Марченко й акварелей Ольги Тєлушкіної

В Івано-Франківську в “Гончаренко центрі” відбулося відкриття виставки акварелей художниці з Лисичанська Ольги Тєлушкіної та харківської фотохудожниці Ірини Марченко.

Повідомляє Інформатор.

На виставці експонуються фото акварелей Ольги, що вона їх зробила в евакуації, та портрети Ірини. Фотографка Ірина Марченко з Харкова. Навчалася у Національному технічному університеті “Дніпровська політехніка”. Багато років викладала геологічні науки у Лисичанському державному гірничо-індустріальному коледжі й інженерному заочному факультеті Донбаського державного технічного університету. Фотографувала у студентські роки. Найбільше любить портрети. Зараз живе в Івано-Франківську.

“Франківськ – колоритне й історичне місце. Мені тут дуже подобається. На виставці – портрети різних людей. Більшість з них – з мого лисичанського життя. Усі ці люди залишили якийсь слід в моєму житті”, – каже Ірина Марченко.

Ольга Тєлушкіна – художниця акварелістка з Лисичанська. Викладає основи рисунку та конструювання швейних виробів на кафедрі технологій легкої промисловості східноукраїнського національного університету ім. Володимира Даля, є завідувачкою Лисичанської дитячої школи мистецтв. На початку повномасштабного вторгнення, втікаючи від російських окупантів, взяла з собою фарби та папір – це були одні з її найнеобхідніших речей.

“Ольга Тєлушкіна випустила зі своїми акварелями до Дня Незалежності три листівки. Однією з листівок я привітала “Гончаренко центр” й керівницю Оксану, яка запропонувала зробити виставку”, – Ірина Марченко. Однак почалося все з того, що пані Ірина проходила в “Гончаренко центрі” курси англійської мови.

Виставку можна переглянути на вулиці за адресою Шашкевича, 1. Вхід вільний.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору