Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Повістки у платіжках за комуналку: новий метод мобілізації

Повістки у платіжках за комуналку: новий метод мобілізації

Військовий стан та мобілізація в Україні триває, новим методом оповіщення громадян стало прикріплення до платіжок за комунальні послуги, повісток. Юрист пояснив законність вручення повісток таким чином.

Розповідає Інформатор 

Нова практика надсилання повісток разом з комунальними рахунками спричинила активні обговорення в соцмережах. Зокрема, у користувачів з’явилися питання щодо раціональності такого підходу, його правової сили, та чи може вважатися повістка врученою, якщо за платіжкою було сплачено комунальні послуги.

Про те, з якою метою надсилають такі повістки та чи це законно розповів адвокат Андрій Межирицький в коментарі для “ТСН”

Адвокат зазначає, представники ЖЕКу й справді мають право вручати повістки. Тому ймовірно, що Територіальний центр комплектування звернувся до ЖЕКу для отримання інформації про військовозобов’язаних, які мешкають на території, обслуговуваній конкретним ЖЕКом. На підставі цієї інформації й були складені повістки для цих осіб, і їх передали ЖЕКу з вимогою вручити.

“Керівництво ЖЕКу розуміє, що вони – не військові, що проти них можуть і фізичну силу застосувати. Тому доручення ТЦК виконують, прикріплюючи повістки до платіжок. Жодних наслідків такий спосіб оповіщення не несе”, – пояснив адвокат Андрій Межирицький.

Адвокат розвіяв міф, про автоматичне отримання повістки після оплати комунальних послуг, адже для підтвердження вручення  повістки, необхідний підпис особи, якій ця повістка призначена та жодних юридичних наслідків вона не має.

“Довести, що повістка вручена належним чином, можна в тому разі, якщо там є підпис особи, якій ця повістка вручається. Крім того, незрозуміло, хто саме сплатив комуналку”, – пояснив адвокат.

Читайте також: Мобілізація: чи має право роботодавець вручати повістки працівникам?

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору