Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

У Франківську затримали чоловіка, який поширював у мережі антиукраїнську пропаганду

У Франківську затримали чоловіка, який поширював у мережі антиукраїнську пропаганду

В Івано-Франківську затримали чоловіка, який захоплювався срср та російськими військовими. 

Повідомляє Інформатор з посиланням на Управління СБ України в Івано-Франківській області.

У соцмережах він створив анонімний акаунт, звідки поширював ворожу пропаганду. Зокрема, ділився відео, де українців називали нацистами та раділи нашим втратам, а російську армію романтизували, зокрема, “вагнерівців” та “казаків”.

Чоловік живе у Франківську, зараз на пенсії, а раніше працював у пенітенціарній службі. Це з’ясували кіберфахівці СБУ. Також він контактував з родиною та колишніми колегами з роботи й навчання, а вони проживають в росії та підтримують злочинний режим рашистів.

У забороненій соцмережі чоловік був учасником груп “Электричка до ссср”, “Наша отчизна ссср” та інших, звідки поширював інформацію, а також репостив антиукраїнські публікації від російських блогерів-пропагандистів.

СБУ вилучила у чоловіка мобільний телефон та планшет із доказами, що саме він стоїть за анонімним профілем. Його затримали, і зараз він під вартою. Слідчі СБУ повідомили йому про підозру за ч. 2, 3 ст. 436-2 КК – виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору