Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Заклади освіти в Івано-Франківській громаді зібрали майже 6 млн грн на ЗСУ

Заклади освіти в Івано-Франківській громаді зібрати майже 6 млн грн на ЗСУ

Майже 6 млн грн зібрали заклади освіти Івано-Франківської громади на потреби ЗСУ. Про це на брифінгу розповіла заступниця міського голови Вікторія Дротянко. 

Повідомляє Інформатор.

З її слів, 38 закладів загальної середньої освіти провели ярмарки, де зібрали майже 3 млн грн. Усі зібрані кошти заклади самі розподіляють по військових частинах.

26 закладів плетуть сітки і в’яжуть кікімори, 34 – збирають продукти і засоби гігієни, солодощі, ліплять вареники, у 19 – роблять окопні свічки. Усі ці заходи реалізовують у позаурочний час.

У ліцеях організовують і цікаві заходи на підтримку ЗСУ. Наприклад, у ліцеї № 10 провели акцію “Смілива гривня”, завдяки якій зібрали понад 20 тис. грн. А ліцей № 18 закупив 10 дронів. Ліцей № 25 зібрав майже 198 тис. грн.

“Часто я чую, що батькам доводиться купувати печиво, нести на ярмарок, а потім там його купувати. А кошти лишаються в закладі і йдуть на допомогу ЗСУ. Можливо, це так. Але таким чином ми змушуємо (погане слов0) донатити на ЗСУ. Давайте будемо чесні, не кожен з них це робить”, – додала Вікторія Дротянко.

Долучаються до допомоги ЗСУ і дитсадки. На благодійних ярмарках тут вилучили понад 968 тис. грн.

Вікторія Дротянко подякувала закладам за допомогу ЗСУ. Інформатор приєднується і нагадує читачам, що маленьких донатів не буває.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору