Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

90-ті роковини страшного злочину: в Івано-Франківську вшанували пам’ять жертв Голодомору 1932-1933 років

90-ті роковини страшного злочину: в Івано-Франківську вшанували пам'ять жертв Голодомору 1932-1933 років

Сьогодні, 25 листопада, від­зна­ча­ють 90-річ­ни­цю Го­ло­до­мо­ру 1932–1933 ро­ків, в меморіальному сквері Івано-Франківська, відбулося вшанування пам’яті жертв геноциду українського народу, радянською владою, який заб­рав жит­тя міль­йонів ук­ра­їн­ців.

Пише Інформатор.

Вшанувати пам’ять загиблих українців, до Меморіального скверу прибули Прикапатці, духовенство, військовослужбовці, представники влади та державних установ.

Під час вшанування відбулася панахида за участю Митрополита Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ Володимира Війтишина та Єпископа Богородчанського ПЦУ Феогноста.

Митрополит УГКЦ Володимир Війтишин після панахиди зазначив, що попри те, що українська земля у всі часи була родючою, загарбники робили все для того, аби наші предки були голодними.

Сьогодні є дев’яноста річниця страшної трагедії в Україні. Ті, хто тоді мучив нашу Неньку, продовжують це робити й сьогодні. Вони хочуть стерти з лиця землі того, хто є українцем. Наші сини й дочки помирають у цій жорстокій війні, у якій ворог той самий – росія. Сьогодні молімося за душі наших мучеників, серед них були діти, матері, батьки, які з голоду вмирали у своїх домах». – зазначив Митрополит Івано-Франківської архиєпархії.

Своєю чергою Єпископ Богородчанський ПЦУ Феогност наголосив, що муки від голоду є найстрашнішими.

“Це біль, який затьмарює свідомість. Голод стирає межі морально дозволеного. Немає вибачення катам. Вбивці і душегуби неминуче отримають вічну відплату в пеклі. Сьогодні ми стоїмо на молитві і просимо в Господа заступництва, щоб трегідя більше ніколи не повторилась. Ми повинні завжди пам’ятати гіркі сторінки історії, як тодішній та сьогоднішній кат руйнує нашу країну і вбиває цвіт нації”,- сказав Єпископ Феогност.

На завершення заупокійної молитви пам’ять невинних жертв Голодоморів вшанували покладанням запалених лампад.

Читайте також: 90-ті роковини геноциду Українського народу – День пам’яті жертв голодоморів

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, InstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Артем Барабаш

Нагору