Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

На Прикарпатті розгорівся релігійний скандал: в Обертинській церкві парафіян записують в боржники

Нова схема заробітку чи приватна власність – парафіяльна громада на чолі з касиром записують жителів Обертина в боржники. Якщо не виплатити борг, релігійні обряди недоступні.

Пише Інформатор, покликаючись на facebook сторінку “Наш край Обертинська Територіальна Громада”.

Про такі методи примусової пожертви, повідомила пані Оля в соціальній мережі facebook,  заробітки таким чином, проводить касирка Обертинської церкви Комарі М, що підтверджують десятки коментарів під дописом.

Цікавий факт, що на запит від громадян про отримання касового ордера, від касирки лунає відмова.

“Коли помер свекор – сказали, що священник не буде ховати, бо він не сповідався в церкві і є борг. Борг у нас усіх перед Богом, платити і відповідати ми будемо перед ним, а не перед священником. Коли я все оплатила і сказала дати касовий ордер, “мені відповіли нікому не давала і тобі не дам”. А чому! Церква не приватна власність, а громади. І все має бути прозоро скільки і куди йдуть кошти”, – пише пані Оля.

Щоб “вибити гроші” парафіян можуть перестріти на вулиці та нагадати, про їхній борг перед храмом.

“На днях мене і мою дочку зустріла ця “добродійка” з запитанням і в деякій мірі погрозою: ви думаєте давати на церкву борг, дивіться бо будете мати проблеми ви вже їх мали. На що я їй відповіла – буду мати дам, я недавно збирала передачу для сина який приїздив у відрядження і для його побратимів на що почула такі слова – він має зарплату, дочці сказала ти така як мама, тебе так виховали”, – розповідає Оля.

Загалом, пожертва на храм – це доброчинні внески, а не примус. Адже фінансове становище людей різне і записувати людей в боржники виглядає, як рекет 90-х.

Інформатор звертається за коментарями до церкви, місцевої влади та правоохоронців. Їх відповіді опублікуємо найближчими днями, очікуйте на сайті.

Читайте також: Менше 500 грн ніхто не дає: скільки готувати грошей на вінчання у франківських храмах?

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, InstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Артем Барабаш

Нагору