Інформатор Івано-Франківськ

ВЛАДА

Допомога військовим, а не новорічні інсталяції: Світлана Онищук звернулася до голів громад

Допомога військовим, а не новорічні інсталяції: Світлана Онищук звернулася до голів громад

Голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук звернулася до голів територіальних громад Прикарпаття та закликала раціонально використовувати бюджетні кошти й не закуповувати ялинок, прикрас до них та різноманітної святкової атрибутики.

Пише Інформатор, покликаючись на голову Івано-Франківської ОВА Світлану Онищук.

“Розпочинається сезон різдвяних та новорічних свят. Тож, хочу звернутись до голів територіальних громад Прикарпаття щодо святкових інсталяцій. Кожна гривня сьогодні потрібна для наших оборонців, які дають відсіч ворогу на фронті, і у такий спосіб нам дозволяють працювати, нашим дітям ходити до школи, – дають можливість повноцінно жити”, – пише Світлана Онищук.

Вона зазначає, що для підсилення захисту неба, потрібні також чималі фінансові ресурси. І допомога громад.

“Докладаємо великих зусиль і для підсилення захисту нашого неба, що вкрай важливо взимку, коли ворог може активізувати атаки з неба. Хочемо, щоби наша інфраструктура вціліла, а мешканці Прикарпаття були зі світлом та теплом. На це потрібні також чималі фінансові ресурси. І допомога громад не буде зайвою”, – говорить очільниця ОВА.

Винятком для встановлення ялинки та інсталяцій, якщо все це було придбане в попередні роки або за кошти благодійників.

“Звичайно, якщо громади придбали все це у попередні роки, або ж за кошти благодійників чи меценатів, то ніхто не забороняє встановлювати та прикрашати різдвяні ялинки і створювати для дітей святковий настрій”, – зазначила Голова Івано-Франківської ОВА.

Попередньо, три громади на Прикарпатті вже відмовилися від встановлення ялинок. Не буде їх в Надвірній та Долині. В Верховині влада скасувала всі святкові заходи на Різдвяні та Новорічні свята.

Читайте також: У Франківську цьогоріч не буде новорічної ялинки

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Барабаш Артем

Нагору