Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Прикарпаття втратило шістьох героїв

Прикарпаття втратило шістьох героїв

На війні з російськими окупантами Прикарпаття втратило шістьох героїв. Це Михайло Синельников, Тарас Бабич, Володимир Токарук, Андрій Бойчук, Віталій Ріпко, Тарас Григорук.

З сумом повідомляє Інформатор 

Михайло Синельников

Михайло Синельников

Михайло Синельников народився 9 вересня 1992 року в селищі Отинія. 23 червня 2022 його мобілізували до війська. Чоловік служив інспектором прикордонної служби 4 прикордонної комендатури швидкого реагування.

Військовий брав участь у боях в Авдіївці, Уманському, Кураховому, Красногорівці, Новоселидівці та Володимирівці, що на Донеччині.

У Михайла Синельникова залишилися три доньки, мати та дві сестри. Він загинув 21 листопада 2023 року поблизу села Кам’яне на Рівненщині.

Прикордонника поховали 30 листопада 2023 року на кладовищі у селищі Отинія.

Тарас Бабич

Старший лейтенант Тарас Бабич проживав у селі Іваниківка на Франківщині. Воїн служив начальником служби забезпечення та експлуатації військової техніки.

“На жаль, громада вчергове схиляє голову і коліна перед полеглим воїном, який повертається на щиті до рідного села. Тарасу, який захищав Вітчизну з першого дня агресії, було 33 роки, а сиротами залишилися двоє дітей”, — йдеться у дописі голови Богородчанської громади Ростислава Заремби.

2 грудня 2023 року об 11:00 на Алеї героїв у Богородчанах зустрічатимуть скорботний кортеж з тілом воїна, опісля процесія вирушить до рідного села Іваниківка.

Володимир Токарук

У травні 2023 року воїн поліг під час виконання бойового завдання під Бахмутом на Донеччині. Понад пів року бійця вважали зниклим безвісти.

Про смерть військового повідомив голова Надвірнянської громади Зіновій Андрійович на сторінці у Facebook.

“Володимир хотів бути корисним країні та народу, це була його мета та девіз по життю. Прагнув бути частиною великої перемоги. Мудрий, чуйний, турботливий до рідних та друзів Володимир намагався вберегти найближчих серцю людей”, — написав Андрійович.

 Володимир Токарук народився 1 січня 1988 року, жив у Надвірній. Боєць воював на сході країни. Загинув Володимир Токарук 20 травня 2023 року, однак дотепер бійця вважали зниклим безвісти.

“Приблизно 1 червня 2023 року після отримання повідомлення з військової частини ми сповіщали матір про те, що Володимир зник. І лише зараз його ідентифікували за допомогою ДНК-експертизи”, — говорить Олег Антонюк.

Володимир Токарук поліг поблизу села Богданівка Донецької області. У 35-річного бійця залишилися мати й старший брат.

Андрій Бойчук

Андрій Бойчук народився 9 грудня 1983 року. З перших днів повномасштабного вторгнення долучився до лав територіальної оборони. Згодом воював у складі 10 окремої гірсько-штурмової бригади “Едельвейс”.

Чин похорону військовослужбовця розпочнеться 30 листопада о 13:00 у Народному домі в Галичі. Про це повідомили на Facebook-сторінці Галицької територіальної громади.

Військовий загинув 28 листопада 2023 року.

29 та 30 листопада в Галицькій територіальній громаді оголосили днями жалоби за Андрієм Бойчуком.

Віталій Ріпко

24 листопада 2023 року у лікарні на Дніпропетровщині помер військовослужбовець родом з Івано-Франківщини Віталій Ріпко.

Про це повідомили на Facebook-сторінці Снятинської міської ради.

Віталій Ріпко народився у 1985 році в селі Будилів Коломийського району. Чоловік проживав у Горішньошеровецькій територіальній громаді, що в Чернівецькій області.

Тарас Григорук

З 10 листопада 2023 року воїна вважали зниклим безвісти й лише 28 листопада отримали офіційне підтвердження про загибель бійця.

Тарас Григорук народився 10 березня 1995 року в селі Старуня. На війну чоловіка мобілізували у грудні 2022 року. В одному з військових формувань ЗСУ чоловік був молодшим лейтенантом.

“Загинув Тарас 10 листопада 2023 року. Хоча тоді нам надіслали повідомлення про те, що під час боїв він зник безвісти. Та, на жаль, тепер маємо офіційне підтвердження про загибель нашого воїна”, — розповів Ростислав Заремба.

Поліг військовослужбовець у Куп’янську на Харківщині. Вдома у 28-річного бійця залишилися мати, батько і молодший брат.

Вічна пам’ять, вдячність і слава загиблим Героям України!

Читайте також: Прикарпаття втратило п’ятьох героїв

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору