Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Відчуває панічну атаку коли чує російську мову. В Україні розробили гру про події Голодомору

Відчуває панічну атаку коли чує російську мову. В Україні розробили гру про події Голодомору

Днями українська студія STELLARIUM презентувала трейлер гри Famine way про події Голодомору.

Повідомляє Інформатор, покликаючись на “Детектор Медіа” 

Назва гри перекладається «Голодний Шлях». Це 2D гра в авторському мальованому стилі, яка розгортається в реаліях Голодомору в Україні 1932-1933 років.

Герої гри це маленька 10-річна Оленка та її супутники-лелеки. За сюжетом гри Оленка втратила свою сім’ю і вирушає на її пошуки.

Гра вже є на платформі для геймерів “Steam”. Також додатково автори запустили інформаційну кампанію про гру в твітері.

«Голодний Шлях» підійде як для персональних комп’ютерів так і для мобільних пристроїв.

Анонс гри в мережі з’явився ще 20 листопада. Трейлер на “Ютуб” запустили 24 листопада, напередодні 90-роковин Голодомору.

Саму ж гру автори планують презентувати 24 серпня, 2024 року – на День Незалежності України.

Як розповіли розробники в росії проти них та їхнього проєкту вже розгорнули потужну інофрмаційну кампанію, на висвіміювання гри.

Про сюжет гри “Голодний шлях”  

“Голодний шлях” показує життя однієї сім’ї з села Переяснівка Харківської області. Головна героїня 10-річна Оленка. Її тато і старший брат узяли коштовні речі та вирушили шукати їжу, проте не повернулися. Мама іде на те, щоби вкрасти зерно для порятунку Оленки та її молодшої 5-річної сестри. Її затримують комуністи та кажуть віддатися їм за їжу, інакше стратять. Мати відмовляється, її розстрілюють. Потім на руках в Оленки помирає сестричка.

Потім до неї прибивається самотній лелека. Спочатку Оленка хотіла його з’їсти, але через відчуття відповідальності цього не робить. Він стає для неї другом та супутником. З часом дівчинка перестає розмовляти через стрес. У моменти панічних атак, страху особливо коли чує російську мову від комуністів грає на сопілці, яку їй подарував брат. У надії, що можна знайти батька і брата, дівчинка вирушає з рідного села на пошуки — та й щоб не померти з голоду.

В грі не буде таких традиційних елементів комунікації як діалоги, описи та сутички. Гравець досліджуватиме віртуальний світ через предмети довкола та музику. STELLARIUM попередив, що у грі будуть сцени насильства та мультиплікаційні елементи жорстокості. Також траплятиметься ненормативна лексика та елементи жахів і психологічного трилера.

Читайте також: Опришок без голови, відьма і Франко. Що цікавого можна побачити у підземеллях франківської ратуші

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

 

Нагору