Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

У Франківську відбулися збори ГО “Всеукраїнська асоціація фахівців з громадського здоров’я”

У Франківську відбулися збори ГО "Всеукраїнської асоціації фахівців з громадського здоров'я"

Вчора, 2 грудня, в Івано-Франківську відбулися загальні збори громадської організації “Всеукраїнська асоціація фахівців з громадського здоров’я”. Про що там говорили?

Дізнавався Інформатор 

На зборах були присутні близько 100 фахівців у сфері громадського здоров’я з 22 міст України, і не тільки, які особисто або через делегатів взяли участь. Загальна кількість учасників зборів склала 2 154 особи.

Основна мета зборів знайдення головних способів збереження здоров’я людей та обрання голови асоціації. Ним став генеральний директор Івано-Франківського обласного центру контролю та профілактики хвороб Руслан Савчук. 

У Франківську відбулися збори ГО "Всеукраїнської асоціації фахівців з громадського здоров'я"

Крім цього було обрано інших членів правління Асоціації до його складу увійшло 15 осіб, створено комісію та затверджено керівні документи. Ще говорили про важливість освітнього і наукового процесу у підготовці високваліфікованих медичних працівників, які в майбутньому зможуть навчити людей як правильно дбати про своє здоров’я.

“Нам слід пам’ятати, що незалежність складається з кількох компонентів, основою якої є люди, а основою економічної незалежності є здорові, працездатні люди. Тому основним завданням громадського здоров’я є збереження потенціалу, збереження здоров’я людей” – додав виконуючий обов’язки ректора ІФНМУ Руслан Козовий.

Дана громадська організація була створена 3 місяці тому за цей період було зроблено багато. Зокрема розробили основні напрямки роботи у сфері громадського здоров’я:

  • створення ефективного майданчика взаємодії обміну досвіду;
  • стати провідниками найкращого міжнародного досвіду у сфері громадського здоров’я України;
  • стати надійним партнером для органів державної влади, асоціація хоче впливати на прийняття рішень в сфері громадського здоров’я на всіх рівнях;
  • реалізувати ідеї, плани, задуми покращення стану здоров’я громадян.

Також до зборів долучився Кшиштоф Ланда, лікар ексзаступник міністра охорони здоров’я Польщі. Він поділився своїм досвідом у сфері підтримки громадського здоров’я та надав рекомендації щодо покращення громадського здоров’я, які активно використовуються в Європі. Він наголосив на ролі приватного сектору в системі охорони здоров’я.

“Вам слід подумати над збільшенням приватного медичного ринку, який дозволить людям обирати для себе найкращі способи лікування. Ви маєте надзвичайний потенціал, маєте геніальних інженерів, лікарів, айті-спеціалістів у вас є всі можливості розвитку якісної приватної медицини, яка допоможе зберегти здоров’я і життя громадян” – наголосив Кшиштоф Ланда.

Рішенням Загальних зборів було створено 22 відокремлених підрозділи в областях України та місті Києві, що свідчить про широке представництво Асоціації в країні та велику зацікавленість з боку фахівців у сфері громадського здоров’я до діяльності організації.

Одне з головних очікувань від роботи організації – виконання ролі справжнього лідера, який об’єднує фахівців сфери громадського здоров’я.

Читайте також: 12 найкращих вистав у фіналі V Всеукраїнського Фестивалю-Премії «GRA»

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору