Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

У Франківську виставлять чудотворну ікону Гваделупської Божої Матері

У Франківську виставлять чудотворну ікону Гваделупської Божої Матері

У Франківську 10 грудня виставлять чудотворну ікону Гваделупської Божої Матері.

Повідомляє Інформатор.

Ікону Гваделупської Богородиці виставлять в Архікатедральному і Митрополичому Соборі Воскресіння Христового з 8 год з нагоди свята Гваделупської Богородиці. Після Літургій буде відбудеться Благословення і молитва на Вервиці. Віряни матимуть змогу помолитись до Пресвятої Богородиці, аби допомогла нам перемогти ворогів.

Згідно з переказами, зранку 12 грудня 1531 року Пречиста Діва Марія з’явилася одному з перших християн Мексики Хуану Дієго. На пагорбі біля руїн язичницького храму засяяло яскраве світло, і перед чоловіком з’явилася прекрасна жінка. Вона сказала: “Я — Діва Марія, Мати Істинного Бога, що дає і зберігає життя. На цьому місці треба побудувати храм, де твій народ і всі люди, які щиро просять Мене про допомогу у своїх бідах і турботах, отримають її”. Ці слова Хуан мав передати єпископові.

Прибувши вдруге сюди чоловік побачив кущ троянд, що розцвів на скелі. “Візьми ці троянди, загорни в свій плащ і віднеси єпископові”, — сказала Богородиця. На плащі було зображення Матері Божої.

Нерукотворний образ Діви Марії Гваделупської п’яте століття зберігається у базиліці, яку збудували на місці об’явлення, і є унікальною чудотворною іконою, відомою зціленнями та чудами, розповідають у Департаменті інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

Головне фото: Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ, колаж.

Читайте також: Мощі св. ап. Юди-Тадея виставили для почитання в Івано-Франківську

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору