Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

У Франківську заочно засудили ректора окупаційного Луганського університету

У Франківську заочно засудили ректора окупаційного Луганського університету

СБУ в Івано-Франківській області провдила розслідування щодо заступника голови такзваної “громадської палати лнр”, а на підставі зібраних слідчими доказів суд виніс йому вирок. 

Повідомляє Інформатор, покликаючись на Управління СБУ в Івано-Франківської області.

Мова йде про колишнього науковця, який з 2014 року співпрацює з ворогом в Луганську. Він очолює окупаційний «Луганський державний університет ім. Даля».

Слідчі з’ясували, що в 2022 році обвинувачений допоміг росіянам організувати та провести референдум про приєднання до рф. Потім в очолюваному університеті організував засідання т.зв. “громадської палати лнр”,  після чого учасники засідання утворили «штаб референдуму про приєднання «лнр» до складу рф» та розробили звернення.

На підставі цього звернення фейковий парламент «лнр» прийняв постанову та закон про проведення референдуму, який Пасічник підписав і ввів у дію.

Під час такого незаконного голосування у вересні 2022 року фігурант надав приміщення університету під розміщення виборчої дільниці та виборчої комісії.

Крім цього, він брав участь у зйомках пропагандистських відео, де пропагував незаконний референдум як мрію мешканців Луганщини.

Суд визнав фігуранта винним за ч. 1 ст. 111-2 КК України – пособництво державі-агресору.

Суд призначив йому покарання у вигляді 10 за гратами з позбавленням права обіймати адміністративні посади на 15 років та з конфіскацією майна.

Строк відбування покарання обчислюватиметься з моменту фактичного затримання фігуранта.

Читайте також: Прокуратура передала до суду справу прикарпатця, який зґвалтував та вбив 9-річну дівчинку

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору