Івано-Франківськ До сайту

Готуємо в піст. Смачнезна шарлотка за 150 гривень

В Україні 15 листопада почався Різдвяний піст, який триватиме до 25 грудня. Тому постає питання, чим же харчуватись у піст – не самими овочами. Ми підготували для вас рецепт смачного пісного десерту – шарлотки. 

Повідомляє Інформатор 

Зазвичай шарлотку готують з білого хліба із заварним кремом та пюре з фруктів. Нам потрібний пісний десерт, тому ми не будемо використовувати яйця та вершкове масло для змащування форми.

До тіста ми додамо соняшникову олію, щоб зробити його більш еластичним. Шарлотку можна приготувати майже із будь-якими фруктами. Головна умова, аби вони не були занадто м’якими. Інакше тісто опуститься. Якщо у фруктах дуже багато соку, тоді тісто може розмокнути. Ідеально приготувати шарлотку з яблуками, чудово підходять також персик, груша та полуниця.

Фото Ірини Покравецької

Інгредієнти:

Покроковий рецепт пісної шарлотки за Євгеном Клопотенком

Фото Ірини Покравецької

А в скільки обійдеться приготувати шарлотку? Інформатор поцікавився цінами на основні інгредієнти.

Один апельсин вагою 0,530 грам коштує – 57,77 гривень. Кілограм борошна – 20, 59 грн.

За 1 кг цукру потрібно віддати 31,99 гривень. Соняшникова олія ємкістю 0,5 л вартує 115 грн. Три яблука нам вийшли – 15,07 грн.

Цукрова пудра обійдеться в 19,49 грн за 80 грам.

Загальна вартість шарлотки обійдеться в межах 150 гривень. А побачити процес її приготування можна в нашому телеграмі. 

Читайте також: Як швидко та бюджетно прикрасити стіл за допомогою канапе: 5 простих рецептів від 40 гривень

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87