Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Як швидко та бюджетно прикрасити стіл за допомогою канапе: 5 простих рецептів від 40 гривень

Як швидко та бюджетно прикрасити стіл за допомогою канапе: 5 простих рецептів

Накривати стіл для нас Українців, це внутрішня, душевна традиція. Дні народження, весілля, хрестини, релігійні свята, поминки, зустрічі в більшості випадків проводять за накритим столом. Але не завжди, є час весь день провести за плитою готувати складні страви. Як альтернативу, ми зібрали п’ять простих рецептів канапе для святкового стола, фуршету та легкого перекусу в повсякденному житті.

Пише Інформатор

Святкові канапки – ідеальний варіант, показати свої творчі здібності, навіть новачкам. До того ж готуються швидко та за невеликий бюджет.

Канапе вітрильники – готуються надзвичайно швидко та мають привабливий вигляд. Для приготування вам потрібно:

  • твердий сир;
  • морква;
  • свіжий огірок;
  • ковбаса;
  • чорний хліб.

Щоб зібрати смачний вітрильник формуємо з чорного хліба заготовки у вигляді носа корабля, встромляємо шпажку, для економії можна використати зубочистку, нанизуємо шматочок ковбаси, огірок, насаджуємо сир та прикрашаємо вітрильник шматочком моркви. На приготування таких канапок вам знадобиться не більше 10 хвилин.  Для приготування 700 грам канапе, ви витратите 99 гривень.

Ціни на продукти в супермаркеті:

  • хліб нарізний 18 грн;
  • ковбаса варена, ковбаса варена  200 грам – 28 грн;
  • один огірок 180 грам – 12, 60 грн;
  • морква 210 грам – 1,50 грн;
  • сир твердий нарізний 160 грам – 39, 50 грн.

Канапе з салямі, сиром та оливками на шматочку хліба, це ще один рецепт простих та швидких канапок для святкового столу.

Нарізаємо продукти сир та хліб, в нашому випадку, ми взяли той що лишився з приготування попередніх канапок. Збираємо послідовно, хліб, сир, далі один край салямі пронизуємо шпажкою в середину оливку та зверху прикриваємо іншою стороною ковбаси. На приготування цієї страви ви витратите не більше ніж 5 хв. А ціна на продукти склала 96 гривень.

Третім і напевно найпростішим рецептом є, канапки з чорним хлібом, салом та маринованим огірком. Для приготування такої закуски вам знадобиться мінімум часу, адже все дуже просто, нарізаємо хліб, сало та огірки. Збираємо все на шпажку і насолоджуємося. Ціна приготування кілограма канапок із сала, складе 132 гривні.

Цей рецепт канапок підійде для людей, які постують, адже складається із риби та овочів.

Канапе з оселедцем – ароматна, дуже смачна закуска, яка ідеально підходить для різноманітних святкових фуршетів. Готується таке блюдо за лічені хвилини, а от дивувати гостей своєю красою і незвичним пікантним смаком буде ще довгий час. Огірок нарізаємо, він слугує основною підставкою, далі шматок цибулі та рибу. Таким чином ви швидко приготуєте просту закуску для вашого  столу.

Для приготування мега бюджетної страви, ми витратили 52 гривні.

Для дітей чудово смакуватимуть фруктові канапе. В приготуванні використовують всього три інгредієнти, а саме:

  • банан;
  • яблуко;
  • ківі.

Фрукти нарізають довільною формою та збирають все на шпажці. Цей рецепт не просто бюджетний, але і надзвичайно корисний.

Для приготування 900 грамів фруктових канапе, ми витратили всього 40 гривень.

Закриває наш топ канапе “сонечко”, яке є чудовою прикрасою святкового столу.

Щоб приготувати канапе, помідори нарізаємо четвертинками, хліб – тонкими квадратиками. Змащуємо хліб сирним сиром, викладаємо дві четвертинки помідорів у формі крилець сонечка. Голову робимо з половинки маслини, а чорні крапочки з дрібно нарізаних маслин. Готові канапе прикрашаємо зеленню.

Для приготування цих канапок, вам знадобиться трішки більше часу та коштів. Але їх вигляд стане чудовим доповненням святкового столу. Ціна продуктів склала 169 гривень.

Створювати свої смаки канапок можна надзвичайно просто, експериментуючи з інгредієнтами ви знайдете свій ідеальний смак канапок. Адже для створення цих міні закусок не потрібно особливих навичок.

Читайте також: Без яєць, молока і масла. Чи можна приготувати смачний торт до 100 гривень?

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Артем Барабаш

Нагору