Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Біжу за тих, хто досі в полоні. У Франківську відбувся благодійний забіг

Біжу за тих, хто досі в полоні. У Франківську відбувся благодійний забіг

Сьогодні, 19 листопада, в Івано-Франківську на міському озері відбувся благодійний забіг. Мета якого приверння уваги до тих, хто досі в полоні. Пробігти потрібно було 3 км. Троє кращих у категорії чоловіки-жінки отримали медалі.

Повідомляє Інформатор 

Це не перший такий забіг, який присвяченей Збройним силам України, але для привернення уваги до тих хто перебуває у полоні це перший, зокрема у Франківську.

Проводив забіг, і нагороджував учасників заслужений артист України, актор театру та кіно Олексій Гнатковський.

“Ми не зупинимось. Ми будемо робити все, щоб привернути увагу до полонених. Такі акції треба проводити частіше, нам потрібний розголос для того щоб звільнити наших полонених” – сказав Гнатковський.

Зареєстрованих учасників було 60, але через несприятливі погодні умови побігло понад 50, всі учасники різної статі та віку.

Першим з чоловіків за 11 хвилин і 17 секунд прибіг Андрій Борис. Другим був Назарій Лепський, прибіг за 11 хвилин 58 секунд. Третім фінішував Максим Бурдужак – 12 хвилин 15 секунд.

Серед жінок першою прибігла Тетяна Струтинська – 14 хвилин 46 секунд, другою була Марія Пастухова – 15 хвилин 44 секунди. Третьою фінішувала Наталя Дем’яник 18 хвилин 50 секунд.

“Багато військових, цивільних українців, дітей перебуває у полоні в рф. Для того, щоб привернути увагу громадськості, світової спільноти проте, щоб ми спільно об’єднювались і намагалися хоч якимось чином забрти з полону наших людей” – додав Віталій Матешко, директор департаменту молодіжної політики і спорту Івано-Франківської міської ради.

“Беру участь у всіх благодійних заходах, щоб підтримати наших воїнів. Згадати пололонених, полеглих бійців, щоб про них не забували у суспільстві. Біжу за тих, завдяки яким ми можемо працювати, бігати. Тільки завдяки тим людям, які зараз на передовій, у полоні ми можемо жити” – розповіла нам переможниця серед жінок Тетяна Струтинська.

Крім цього на акції була скринька для донатів. Туди кожен охочий міг закинути добровільну суму та отримати розмальовану бойову гільзу чи картину.

“Я біжу заради друзів, заради наших хлопців, які пожертвували собою заради нас для того, щоб ми були в безпеці. Щоб ми не відчували тю тягість війгни, з якою стикнулися вони. Зараз вони вони в полоні. Ми маємо цінувати те, що вони зробили. Я націлений на участь, а не на першість чи перемогу. Перемога там, не тут” – додав учасник забігу.

До теми: Зібрали понад 55 тисяч гривень. У Калуші провели благодійний турнір

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, InstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

 

Нагору