Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Захід має дивитися на нас й бачити, чого йому не вистачає – Павло Клімкін у Франківську

Захід має дивитися на нас й бачити, чого йому не вистачає - Павло Клімкін у Франківську

Сьогодні, 7 грудня, в Івано-Франківськ приїхав колишній Міністр закордонних справ України Павло Клімкін. Він завітав до одного з університетів міста, де давав відповідь на запитання студентів.

Інформатор побував на зустрічі.

Звучали запитання про уряд Угорщини, майбутнє нашої країни у ЄС та відносини з США. Ексміністр поділився думками щодо сьогодення. Він розповів, що міжнародне право на сьогоднішній день існує, але його тлумачать по-різному.

Щодо країни агресора, то українцям вдасться довести злочини росії на міжнародному суді. А західні партнери мають бачити в Україні поштовхи до власних змін: “Захід має дивитися на нас, як на дзеркало, й бачити, чого йому не вистачає. А йому багато чого не вистачає”.

Переговори, на думку Павла Клімкіна, будуть складними з угорцями, поляками:

“Орбан зрозумів, що в нього є шанс. Він гратиме в довгу. Зараз не вдасться розблокувати всі гроші, але поступово це можна зробити. Нам треба буде з ним домовлятися. Угорці – дуже складні сусіди, й вони будуть нам ставити палки в колеса”.

З приводу ОБСЄ, то ця організація, за словами ексміністра, не існуватиме без росії й потрібна західним партнерам. Ексміністр впевнений у тому, що нам потрібно буде виходити із зони комфорту й приймати непрості рішення.

“А щодо війни, то я вважаю, поки буде такий режим, який є зараз, то буде важко. росія не сприймає Україну як державу. Я багато з ким спілкуюся й бачу, що ніхто з російської еліти в тій країні не змінюється”.

А щодо війни, то ексміністр зауважив, що ніхто не знає, де закінчаться бойові дії: “Можливо, це буде Урал, може, Москва, а можливо, десь тут в горах”.

Павло Клімкін вважає, що нашій країні потрібно буде виходити за межі комфорту й приймати непрості рішення.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору