Інформатор Івано-Франківськ

ГРОШІ

В Угорниках ремонтуватимуть дорогу за понад пів мільйона гривень

В Угориниках ремонтуватимуть роботу за понад пів мільйона гривень

Село Угорники знаходиться одразу за Івано-Франківськом. На вулиці Просвіти проводитимуть капітальний ремонт.

Інформатор дізнався, що саме планується робити за цю суму.

На порталі публічних закупівель Prozorro вказано, що вартість робіт складе 608 994 грн. Тендер оприлюднили 4 грудня й вже визначили переможця. Ним стало товариство з обмеженою відповідальністю “Івано-Франківськавтодор”.

Згідно з документацією, роботи мають виконати до 31 грудня 2023 року.

Як розповів Інформатору заступник директора департаменту інфраструктури, житлової та комунальної політики Івано-Франківської міської ради Назарій Рогів, вулиця Просвіти в селі Угорники є однією з центральних. На ній розташований ліцей, ЦНАП, дитячий садок, будівля сільради тощо:

“Щодня багато людей користується цією вулицею. На половині дороги облаштоване асфальтове покриття, наразі воно знаходиться в задовільному стані. На решті проїжджої частини – калюжі й розбита дорога. Також на ділянці є бетонні плити, які перебувають в аварійному стані”. 

Він додав, що на майбутні роботи складено дефектний акт й кошторис виконання робіт. Там планують демонтувати бетонні плити, встановили залізобетонні труби діаметром 500 міліметрів для каналу водовідведення. Загальна протяжність труб складе 20 метрів.

Щодо тротуарів, то їх облаштовувати не будуть. За словами Назарія Рогіва, це досить розповсюджена практика, коли проїжджа частина межуватиме з місцем для пересування людей:

“Там не є такий інтенсивний потік, як на міських магістральних вулицях. Аби не збільшувати кошторис, вирішили зробити таке облаштування”.

Назарій Рогів прокоментував й термін виконання робіт. За його словами, все залежить від погодних умов. Якщо вони не сприятимуть роботі, то облаштування дорожнього покриття перенесуть на 2024 рік.

Читайте також: В Івано-Франківську встановлять ігровий майданчик за 140 000 грн.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору