Івано-Франківськ До сайту

Це простір згуртування та реалізації молоді. Історія створення громадської організації “Між іншим”

В Івано-Франківську близько року функціонує громадська організація “Між іншим”, яка надає можливість молоді втілювати свої ідеї та розкривати потенціал. Про історію створення та сьогоднішню діяльність організації – читайте в матеріалі.

Розповість Інформатор 

Громадська організація “Між іншим” утворилась з волонтерського штабу при Молодіжній раді, який виник через повномасштабне вторгнення в 2022 році для зборів волонтерів, коштів, а також інформуванні населення.

“Ми розуміли, що треба буде поселяти людей, знаходити приміщення, щоб їх поселяти. Таким чином волонтерський штаб і не був зовсім про молодіжну раду, але завдяки їй він утворився”, – поділився з нами керівник організації Владислав Соха.

Через місяць діяльності керівники організації зрозуміли, що з “парасольки хабовості” треба перетворюватись у щось більш інституційне, і не тільки реагувати на те, що десь відбувається збоку, а робити ще вплив від себе – проєкти, націлені на гуманітарну, волонтерсько-молодіжну сферу.

“Ми опікувались шелтерами, мали канал “Безпека ІФ”, в якому давали запит, і люди знали, кого, де шукати. Фактично ми зробили канал комунікації через, через який ми транслювали інформацію до громадськості про те, що необхідно і куди віднести. Хоча і було багато різних штабів, але ми знали, хто які має запити” – додав Владислав.

В організації працює переважно молодь. Однак в центрі кожен ініціативний громадянин зможе зреалізувати себе.

Фото надали керівники простору

“Ми відкриті для всіх, ми думаємо, що приставка “молодіжний” може десь відштовхувати людей. Мовляв, що це не мій центр. Ні, це не так. Цей центр для всіх”, – звертає увагу чоловік.

Засновники організації з різних міст – Франківська, Житомира, Луганська. “Між іншим” – це про те, що у перерві на теплий чай можна “між іншим” поговорити про все важливе. Це про відвертість та теплоту.

“Для нас це було дуже знаково. Особливо, ми хотіли показати те, що взаємодіяти між областями можна. Це більше про згуртування”., – додає засновник організації.

В центрі відбуваються події для різної вікової категорії. Однією із таких подій є музично-літературний вечір, який проводять молоді люди віком 18-19 років для аудиторії від 14 до 24 років. Однак сюди приходили й менші та старші слухачі. Захід проводять раз на місяць.

Фото надали керівники простору

Перевага цієї події полягає в тому, що молодь може спробувати себе і свої сили на сцені. Це важливо, бо молодь тут гуртується. Роль організації в цій події полягає в тому, що вони надали приміщення та всі інші необхідні ресурси.

Також в центрі проводять вечори кіно, де показують різні фільми, а опісля обговорюють їх. Також тут проводять літературники. Так, 10 грудня  буде “Ламповий вечір”, де збиратимуть кошти на ЗСУ. Впродовж дня простір відвідує близько 200 людей.

Фото надали керівники простору

Визначною подією від центру “Між іншим” стала програма”UP SHIFT” – це програма для молоді, яка має освітню, менторську, фінансову складові. Це простір для помилок і спроб, для того, щоб молодь пробувала свої сили.

Під час програми “UP SHIFT” засновники організації спільно з учасниками працюють над реалізацією вирішення тої проблеми, яка їх хвилює. Це все займає тиждень, потім учасники програми їдуть на “Будкемп”. Це 4-денний інтенсив, де вони працюватимуть над вирішенням поставленої проблеми. Після того учасники подають заявку з описом проблеми та можливими шляхами її вирішення та прописують бюджет. Організація підтримує фінансово. Далі разом із ментором йдуть втілювати свій проєкт.

У просторі організовують заходи, що сприяють згуртуванню громади й адаптації внутрішньо (не)переміщених осіб. Тут проводять події для жителів міста та ВПО, працюють з дітьми, молоддю  у напрямку адаптації та згуртування. Надати простір для ініціатив та організацій міста можуть безоплатно.

Щоб забронювати простір “Між іншим” треба написати на цю електронну адресу – prostir@mizhinshym.org.ua, або за номером телефону: +380962256126.

Адреса простору: Довга, 20 б.

Фото надали керівники простору

Бронюйте простір та розвивайте себе та нашу країну.

Читайте також: У чому зустрічати Новий рік, щоб він приніс щастя – збираємо лук у Франківську

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, InstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87