Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Різьбяр з Верховинщини за допомогою бензопили вирізав зубра висотою понад 5 метрів

Різьбяр з Верховинщини за допомогою бензопили вирізав зубра висотою понад 5 метрів

Майстер з карвінгу Олег Пилип’юк з Білоберізки, що на Верховинщині  вирізав за допомогою бензопили зубра висотою 5 м 17 см.

Повідомляє Інформатор, покликаючись на Романа Клима

Минулого року різьбяр вирізав оленя “зростом” 4 м 77 см в Ломачинському лісництві поблизу Сокирянів. Цього річний дерев’яний шедевр постав в філії постала в філії «Чернівецький лісгосп» Подільського офісу ДП «Ліси України», біля містечка Красноїльськ.

“Річ у тім, що нещодавно до мене звернувся директор лісгоспу Василь Хащевий, дещо з гумором запропонувавши «перемогти» оленя з Ломачинців, якого внесено в Національний реєстр Книги рекордів України як «найбільшу скульптуру, вирізану бензопилою.Безальтернативний вибір впав на зубра – масивного звіра, тварину, яку розводять буковинські лісівники. Розроблена спеціальна програма, популяція їх зростає, у Банилові навіть є спеціальний вольєр для належного утримання зубрів. “ – зізнався Олег Пилип’юк

За словами майстра зубр був вирізаний з вистояних нарізаних дубових колод. Робота зайняла 16 днів. Було використано 70 кілограм високоякісного клею, на минулорічного олення пішло 30 кілограм.

“Чи не найважче було наростили зуброві боки. А коли скульптура набрала реальних обрисів, у голову «штрикла» думка встановити на карку тварини сову, щоб надати роботі композиційності і зробити її ще вищою” – поділився чоловік.

Зубр із совою наразі очікують приїзду експертів Національного реєстру Книги рекордів України, аби ті офіційно зафіксували досягнення.

Читайте також: День святої Анни: привітальні листівки

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору