Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Намальовані у 1933-1934 роках. На Прикарпатті у старовинній церкві виявили зображення 4 тризубів

Намальовані у 1933-1934 рр. На Прикарпатті у старовинній церкві виявили зображення 4 тризубів

Днями, священнослужитель храму Св. що в с. Великий Ключів (Ів.Франківська обл.), повідомив, що під час реставрації храму знайшли зображення 4 великих тризубів. 

Повідомляє Інформатор, покликаючись на “Україна Інкогніта”

За словами священнослужителя купол вівтарної частини церкви прикрашали чотири великі із зображеннями святих рівноапостольних князів Володимира та Ольги, святих Бориса і Гліба та архистратига Михаїла.

Самі злбраження були намальовані на листах фанери, коли під час реставрації фанеру зняли, то виявилося що під ними ховалися великі Тризуб.

Отець Арсеній Ужитчак вважає, що намалювати їх міг відомий на той момент іконописець з Перемишля Павло Запорізький. Він у 1933-134 роках розписував цей храм.

“Намалювати тризуби мали його попросити свідомі ключівські люди, які тоді були в селі та яким були дорогі наші національні символи. А потім прийшла російсько-комуністична влада і вони приховали Тризуби. Але не стерли, не зшкребли, а зберегли, сподіваючись, що хтось колись їх виявить. А ті люди, які знали цю таємницю, померли, очевидно, ще на початках нашої Незалежности. І ось через 90 років це сталося: Тризубний мальований квартет більше не в забутті” – сказав священнослужитель.

Читайте також: Порушив комендантську годину – плати

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору