Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Як в Івано-Франківську виробляють натуральну зубну пасту: історія бренду МFT

Як в Івано-Франківську виробляють натуральну зубну пасту: історія бренду МFT

Чи знали ви, що в Івано-Франківську існує бренд, який виготовляє натуральну зубну пасту? Ба більше, вони є релокованим підприємством, яке почало все з початку й тепер розвивається в обласному центрі Прикарпаття.

Як створили бренд МFT та з чим зіштовхнулася компанія, розповість Інформатор.

В Івано-Франківську МFT розвивається вже більше року. Спочатку команда спеціалізувалася на зубній косметиці, однак вирішила розширювати свою продукцію. Історія компанії почалася в Харкові. Декілька років тому на кухні одного приватного будинку стоматологиня вирішила рятувати сина від бронхіальної астми й власноруч створила зубну пасту з натуральних інгредієнтів. 

Юлія Чекалова за освітою лікар-стоматолог й змогла виявити одну з причин хвороби: велика кількість агресивних речовин у доглядовій як дорослій, так і дитячій косметиці. Знайшовши різні рецепти, вона скомпонувала їх й створила зубну пасту з натуральних компонентів:

“Настільки вийшла смачна зубна паста, що сину сподобалось. Я зрозуміла, що на ринку такого продукту нема, однак й створювати його професійно я не можу. Тому для цього потрібен хімік”.

Так лікарка познайомилася з фармацевтом Юлією Сорокою, яка й допомогла створити готовий продукт. Далі зібралася команда, знайшлося приміщення, й перша українська натуральна зубна паста побачила світ на полицях магазинів. У виробництва були великі перспективи масштабування. Мрії команди розірвало повномасштабне вторгнення росіян й окупація Харківської області. 

На той момент в МFT думали про безпеку й власні життя, тож рятували себе. Так як технолог народилася на Прикарпатті, прийняли рішення допомогти Юлії потрапити додому. В силу обставин команда декілька днів залишалась Івано-Франківську. Ці декілька днів вже тривають півтора року:

“Я вважаю, що мені дуже пощастило. Місцеві жителі надали мені безкоштовне житло, пригріли, морально підтримали, допомогли, познайомили з культурою, яка відрізняється від сходу України. Ніхто не тиснув на мене з приводу мови, просто дали мені час на адаптацію”.

Юлія каже, що згодом таки відновили виробництво, а саме створили його в Івано-Франківську з нуля, з’явилися перші клієнти й бренд поступово завойовував довіру. 

Тепер MFT – сучасне українське виробництво, що прагне розвивати себе та свого клієнта. Сьогодні в нашому місті виробляють: 

  • Натуральні зубні пасти
  • Ополіскувачі
  • Спреї
  • Аромасвічки
  • Натуральні бальзами для губ
  • Дитячі зубні пасти (її можна ковтати, або навіть їсти)
  • Льодяники без цукру, які запобігають карієсу
  • Льодяники “Міста-герої”, 20% від продажу яких передається до “Клубу Добродіїв”

Це все можна придбати в мережах супермаркетів “Тайстра”, крамничках “Хрустата”, “Горошина”, “Спільне” тощо.

Крім того, в розробці ще:

  • Натуральні жуйки, що не забруднюють довкілля
  • Натуральні пасти для курців
  • Натуральні лубриканти на водній основі для тактичної медицини (і не тільки)

Власниця мала мрію – створити виробництво, на якому кожен бажаючий зможе побачити процес виробництва продукції. Це вдалося, й сьогодні в приміщенні проводяться екскурсії для усіх охочих.

Підприємство створило понад 40 робочих міст,  продовжує масштабуватися та виходити на всеукраїнський ринок. Це і є ціллю команди на найближчий час.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору